Konkurrence-fart hen over 60 års biler.

- Automobiler er til for at blive brugt i praksis, oplyser Bjarne Sørensen fra Motorsport Nordjylland (MNJ). - Vi blænder op for to store fart-arrangementer hen over forsommeren. Dette sker ved Lindum Skov Hill Climb lørdag d. 21. maj samt Rally Aalborg 2022 lørdag d. 25. juni.
 
 

Karsten Holst Jensen gav Bodil Skjærris en stor oplevelse med rallykørsel i fuldfart.

Lindum Skov Hill Climb havde premiere i 2021, og afvikles i samarbejde med Historisk Motorsport Danmark og Lindum Landsbykulturhus. Her fik ildsjælen bag kulturhuset Bodil Skjærris en overraskelse med en rallytur i konkurrencefart hos Karsten Holst Jensen i den flotte og potente Opel Kadett GT/E med 200 HK under motorhjelmen.

- I Lindum By er vi rigtig blevet ramt af rallybacillen, forklarer Bodil Skjærris. - Vi nyder derfor hill climb'et i fulde drag, idet pitområdet er vores lakale idrætsplads og hastighedsprøven foregår med målstregen lige ved bygrænsen. Det er desuden en god lyd fra old timerne, som alle er blevet født uden motorstyring men med heftige karburatorer.

Rallybilerne fra halvfemserne og helt frem til 2022 på registrerings-attesten kommer på besøg i Aalborg og omegn lørdag d. 25 juni med en kraftig afstikker til Himmerland.
 

Steen Kjølhede i sin Lotus Seven fra 1960 nød det gode sommervejr i 2021, hvilket gav en 15. plads generelt

- MNJ deltager med fuld kraft i det spændende nye initiativ med den såkaldte DM-uge i Aalborg, oplyser viceløbsleder Peter Steensballe. - Rally Aalborg 2022 er således en eminent sammensmeltning af Danmarksmesterskabet i rally show samt en DM-afdeling i rally. På en "normal" hastighedsprøve kan det være svært for publikum at overskue en længere svingkombination. Ved DM i Rally Show 2022 kan tilskuerne bevæge sig rundt mellem publikumsoråderne på Flyvestation Aalborg og studere rallyteams'enes køreteknik.
 

Ib Kragh og Ditte Kammersgaard forventes at præsentere deres nye Hyundai I20N R5 ved Rally Aalborg 2022. Foreløbig har de deltaget i en lejet rallybil i samme trim
(foto: Allan Post Christiansen).

Torben Sørensen og Henrik Petersen, Randers/Hobro, ser frem til et udfordrende Rally Aalborg 2022 på næsten-hjemmebane i deres Peugeot 208 R5

Med DM-rallyfeltet fuldt repræsenteret bliver startlisten også åben for alle rallyteams, som er certificeret med sikkerhedsbur. Startlisten for DM i rally Show 2022 vil derfor ramme ca. 90 deltagere.


Gert Simonsen i sin BMW 2002 fra 1972 satser på at gentage sidste års topresultat

Christian Andr
é L-F. Christensen og Niels Bjerre satser på revanche i deres Peugeot 106 Rallye, idet de måtte udgå i DM-premieren på Sjælland.

- Rally Centrum er placeret på Flyvestation Aalborg, supplerer Bjarne Sørensen. - Om formiddagen afvikles 3 hastighedsprøver i Himmerland, som køres 2 gange hver i DM-rallyet. For ikke at belaste den trafikale logistik i og omkring limfjordsbyen unødigt lørdag eftermiddag vil alle hastighedsprøver blive afviklet indenhegns på flyvestationen.

MOTORSPORT NORDJYLLAND
Åge Keseler Kirketerp

Hit Counter