Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering:

2 Struer mandskaber har stadig guldchance
efter 2 løb i Finland.

Morten Jäger og Bent Mikkelsen klarede sig bedst af de lokale mandskaber, men også Børge Holm og Jørn Mørup er stadig med i medaljekampen.

Årets 2 finske afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i et område nord for Helsingfors i det sydlige Finland.

10 danske mandskaber deltog og de var godt med fremme i begge afdelinger.

I fredagens afdeling ved Forssa blev det til svensk sejr og med danskere på placeringerne fra 2 til 4. Bedst gik det for Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, der blev nr. 2 tæt forfulgt af Struer mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen, mens Børge Holm, Thisted og Jørn Mørup, Struer sluttede lige efter på en 4. plads

Det svenske mandskab Joacim Ahnheim og Peter Kihlstenius var hurtigst af alle gennem ruten og da de tilmed var bedst til at finde ruten, med kun 3 fejlkørsler blev det til en sikker svensk sejr. 3 danske mandskaber blev alle noteret for 6 fejlkørsler. Harald og Jan Søndergaard var hurtigst af de 3 mandskaber 5 minutter og 13 minutter hurtigere end hhv. Jäger og Mikkelen samt Holm og Mørup. Dermed var placeringerne fra 2 til 4 i løbet på plads. Noget overraskende blev de forsvarende nordeuropæiske mestre, svenskerne Björn Henriksson og Ulf Andersson kun nr. 5. i løbet.

I lørdagens afdeling ved Tuulos kørte Morten Jäger og Bent Mikkelsen reelt bedst af alle i den udenlandske klasse. De var hurtigst gennem banen og havde lige så mange fejl som Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard, men fordi Bent Mikkelsen ikke fik noteret et tidsnotat ind i kontrolkortet, da de stemplede tiden ind, fik de 10 minutters straf. Det var så nok til at Søndergaard brødrene klemte sig op på første pladsen i løbet. Begge mandskaber var noteret for 4 fejl. Børge Holm og Jørn Mørup var 3. hurtigst i den udenlandske klasse, men da de fik noteret 7 fejlkørsler, der hver blev straffet med 10 strafminutter, kom 2 svenske og Frederikssund parret Leon Spiegelhauer og Jan Johansen ind foran og Holm og Mørup måtte notere en lidt skuffende 6. plads i lørdagens afdeling.

I den finske mesterskabsklasse var det Ari Uotila og Stefan Åstrand, der vandt begge afdelinger.

Med resultaterne tegner der sig en af de mest spændende afslutninger på det Nordeuropæiske Mesterskab, når det skal afgøres i området omkring Göteborg i Sverige om kun 2 uger. Hele 6 mandskaber – og her i blandt både Morten Jäger – Bent Mikkelsen og Børge Holm – Jørn Mørup kan selv afgøre om de skal have guldet med hjem. Hvis et af de 6 mandskaber vinder begge de sidste afdelinger er de sikre på guld medaljerne. Der til kommer at flere mandskaber kan vinde guld, men så er de afhængige af andres resultater.