Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

God start i forsvar af DM titel.

De forsvarende Danmarks Mestre, Børge Holm og Jørn Mørup, vandt årets første DM afdeling.

Den første af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag kørt i et område nord for Vejle og med Aarhus Automobil Sport som arrangør.

Danmarks Mestrene fra de sidste 5 sæsoner Thisted kører Børge Holm, Thy Motor Sport (TMS) og kortlæser Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) startede dette års forsvar af DM guld helt perfekt. Med en sejr i årets første DM afdeling startede mestrene på samme måde som sidste sæson.


De forsvarende Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup, der forud for denne sæson har skiftet bilmærke til en 4 hjuls trukket Suzuki SX4, runder her en rutekontrol på vej mod en sejr i årets første DM afdeling. (Foto: Bjarne Andersen)

Holm og Mørup kørte ellers et noget ujævnt løb i lørdagens DM afdeling. Holdet startede godt i et højt tempo og lagde sig i spidsen efter løbets første etape. På 2. etape var det pludselig som om, at nogle af detaljerne i de kortudsnit, der blev kørt efter blev så svære at aflæse, at tempoet blev sat ned og målene blev dobbelt tjekket. "Jeg tror, det var nødvendig, for vi fik faktisk ændret hvilke rutekontroller vi skulle have, flere af de gange, hvor vi brugte tid på at dobbelt tjekke", fortæller kortlæser Jørn Mørup. Resultatet for 2. etape blev at holdet i lighed med flere andre hold i klassen vi reduceret til kun en enkelt fejlkørsel, dog samtidig med at holdet på denne etape havde den langsomste tid af alle deltagere i Mesterklassen.

Førstepladsen i mesterklassen blev dog fastholdt efter 2. etape, men efter 3. etape skiftede føringen i løbet. Klubkammeraterne fra SOMS, Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte både fejlfrit på 3. etape og hurtigere end Holm og Mørup og lagde sig i spidsen for løbet.

Imidlertid var Jäger og Mikkelsen ikke i stand til at fastholde det gode momentum på løbets 2 sidste etaper. Med 5 fejlkørsler, der alle blev belønnet med 25 strafpoint pr. fejl raslede Struer mandskabet ned fra løbets første plads til en delt 4. plads.

Holm og Mørup kørte til gengæld fejlfrit på løbets 2 sidste etaper og kørte sig til en sejr med et pænt forspring til Randers brødrene Poul og Egon Brøndum på løbets 2. plads.

3. pladsen i løbet blev lidt overraskende besat af søn og far mandskab Jesper og Svend Erik Hedevang fra Ikast. Først på en delt 4. plads fulgte sidste års DM-sølv vindere Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund.

Struer & Omegns Motor Sport havde også en kortlæser med i den næsthøjeste klasse, A-klassen. Poul Bo Madsen, der faktisk har licens til at køre i B-klassen, var kortlæser for Grindsted kører Lars Palle. Palle og Madsen hjemkørte en flot 5. plads ud af 20 mandskaber i en tætbesat A-klasse.

De næste 2 DM afdelinger afvikles samme weekend, når der på Sydsjælland og på Falster om 5 uger køres et arrangement med både to DM afdelinger og de to første afdelinger om det Nordeuropæiske Mesterskab. Her er de lokale mandskaber igen til start.

Resultat

Aarhus Automobil Sport, lørdag den 30. marts 2019. 47 deltagende mandskaber.
Circle K Løbet. Første afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

117 Strafpoint

Nr. 2

Poul Brøndum – Egon Brøndum, Randers

172 Strafpoint

Nr. 3

Jesper Hedevang – Svend Erik Hedevang, Ikast

213 Strafpoint

Nr. 4

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

227 Strafpoint

Nr. 4

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

227 Strafpoint

Hit Counter