God test til Boisen Motorsport forud for 2019 sæsonen.

Om 4 uger starter DM sæsonen i rally og rallykørerne løber lidt i ring som køerne der skal på græs. Der bliver kørt test forskellige steder i Danmark forud for DM serien i rally 2019 med hovedparten af rallyfeltet, men Boisen Motorsport valgte at teste nyt Team setup med flere medlemmer, en teamchef og 2 biler ved at drage til Tyskland og køre nogle af de mest udfordrende prøver tyskerne kan byde på, både til bil og mandskab.

Løbet blev kørt i et 12 kvadrat kilometer stort tidligere militær område med 80 km, meget dårlige veje, 400 nedlagte bygninger, 45 km jernbane skinner og flere sving end der kan tælles.

Hele denne kombination af meget ujævne og dårlige veje, blandet med ekstremt komplicerede prøver vurderede teamet var den bedste måde at komme i gang med 2019 sæsonen på siger Kim Boisen og forsætter. ”vi havde problemer med både for- og baghjulsophæng sidste år i vores publikumsvenlige BMW E 82 M1 og her skal de forstærkede hjulophæng der er lavet til bilen i løbet af vinteren stå sin prøve. ”


Militærområdet gjorde hvad det kunne for at udfordre både Kim, Louise og BMV’en

For Martin Johansen var det første gang han kørte i hans Mitsubishi Lancer evo 9 R4. ”Når du køber en rallybil vil du altid tage en chance fordi uanset hvem du køber bilen af og hvor godt den kører når du får den, er det en brugt bil der har været belastet maksimalt og den kan gå i stykke efter 2 kilometer, så det eneste du kan gøre er at gå bilen igennem fra A til Z” siger Martin Johansen”.
Derfor har det været 3 måneder med meget lange dage på værkstedet for at få den op på det niveau Martin Johansen og Boisen Motorsport er kendt for.

Da vi holder til start på prøve 1 er det lidt med sommerfugle i maven” siger Martin Johansen, ”vil bilen sige et stort skrald fra motor og transmission efter få kilometer, vil jeg kunne få en 4WD bil ind under huden og føle bremsepunkterne inden alle vinkelsving og mure på militærområdet?


Martin Johansen følte sig bedre og bedre hjemme i sin Mitsubishi i løbet af dagen

Det var første gang hele teamet var afsted sammen og udover 2 biler er det også en del flere mennesker der skal arbejde sammen med en teamchef i spidsen. Ingen tvivl om at det altid vil give udfordringer når 6 mekanikere, der har skruet på 2 forskellige biler pludselig skal arbejde sammen på tværs med en teamchef i spidsen, men jeg er meget positiv efter vores første tur sammen siger teamchef Dan Johannsen, ”meget lykkedes, men jeg har også en liste med hjem over ting der kan optimeres for at gøre samarbejde mere effektivt. Til det sportslige var det meget positivt at begge biler kørte upåklageligt hele dagen, hvor Kim Boisen og Louise Christiansen kunne finpudse samarbejde fra 2018 og teste en ny optimeret undervogn, mens Martin Johansen og Finn Thomsen kunne tage hul på et nyt kapitel med ny bil, tillige 4WD og samarbejdet i bilen”

Hele forberedelsen til 2019 sæsonen og den estimere drift af hele sæsonen kunne ikke lade sig gøre uden dedikerede partnere og teamet er stolte over den store fortsatte støtte fra nuværende partnere i teamet, men også til nye der er kommet til i løbet af vinteren.

At andre end os selv kan se potentialet i det her motivere os bare mere sige Kim og Martin.

Første gang teamet kan følges her i Danmark er allerede næste weekend, lørdag d. 6 april ved en rallytest i Struer.

Finn Thomsen
Boisen Motorsport

  Hit Counter