JOHN FREDERIKSEN 
OM SIN ”NYE“ BMW:
- DEN KØRER BEDRE 
END NOGENSINDE!  

Af DAM

Team Hyllinge Racing er klar til sæsonen 2019

Om man ser den, mens den står stille eller ser og hører den, mens den med ørefræsende brøl kløver luften og trækker sorte striber på asfalten, så syner den som en helt ny bil - og er det på sin vis også, selvom der grundlæggende er tale om den samme BMW Compact M3, som John Frederiksen, Herlufmagle, har kørt i de foregående år.

- Motoren er blevet gennemrenoveret hos tuningsspecialisten Köhler, bagtøjets kron- og spidshjul og spær er udskiftet, udvekslingen i gearkassen er ændret og så har bilen fået en komplet ny undervogn, lyder John Frederiksens korte forlaring på den kraftfulde rallybils forvandling.

Bilen er i vinterpausen gennemgået fra ende til anden, men i praksis er det især ændringen af bilens første geartrin og dens affjedring, som gør en forskel.

SPARER ET GEARSKIFT

- Med et længere førstegear, kan vi nu tage de skarpe vinkelsving uden at skifte til andet gear, og med den nye affjedring har bilen bedre end nogensinde fat i underlaget, forklarer John Frederiksen.

Efter en årrække med løbende renovering og fornyelse af bilens affjedring har John Frederiksen med hjælp fra konkurrenten og BMW-specialisten Kim Boisen nu udskiftet bilens skruefjederben med en ny og anden type. Resultatet er en mærkbar forbedring af BMW’ens køreegenskaber.

FØRSTE UDFORDRING:
LILLE MATS I SKÅNE

Den dynamiske forbedring understreges visuelt af karrossens nye staffage i hvidt, rødt og blåt. Selvom bilen på sin vis er den samme som i fjor, er der alligevel tale om en ny og mere vital fartmaskine, som ved en rallytest på Roskilde Dyrskueplads og en afspærret hastighedsprøve vest for Roskilde blev funktionstestet.

 

John Frederiksen med den nyrenoverede BMW Compact M3 i nyt og mere farverigt antræk efter en vellykket funktionstest i Roskilde.
For John Frederiksen og Team Hyllinge Racing blev rallytesten i Roskilde benyttet til finjustering af den kraftfulde BMW Compact M3.

- Først kørte vi fire omgange på Dyrskuepladsen og fik gearskiftet justeret. Dernæst kørte vi fire gange på hastighedsprøven og fik trimmet affjedring og dæktryk. Så bilen er bedre end nogensinde, fastslog John Frederiksen efterfølgende og tilføjede:

- Nu skal vi bare efterspænde tingene, så er vi klar til årets første udfordring!

Dét bliver det skånske rally grand prix Lille Mats i Hässleholm den 28. april. Senere er det planen, at han sammen med co-driver Thomas Holm Hansen, Hyllinge, og det øvrige Team Hyllinge Racing starter i tre runder af DM-rally i Slagelse, Roskilde og Sønderjylland, foruden rallysprint i Avedøre, Slagelse, Randers og Fårvang.

 

(FOTO: MD/autoMOTIV - Specialpressen)

 

Hit Counter