28 rallybiler fra Jylland og Fyn til test ved Struer

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) stod i lørdags som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. 32 biler var tilmeldt, men 4 hold nåede ikke at blive klar til start. Høj solskin og tørvejr gav de perfekte rammer til at landets rallykører kunne få testet deres materiel af inden sæsonstart.


Teknisk kontrol inden start

Rallykørerne udtrykte stor tilfredshed med rammerne om arrangementet. Lodsejerne på vejen fra Asp til Vejrumstad havde givet lov til at vejene kunne afspærres til en 4,7 km lang rallyprøve, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally. Det var en rallyprøve, der faldt i deltagernes smag. På trods af en krævende prøve og 2 opsatte chikaner var den hurtigste af bilerne i stand til at holde en gennemsnitshastighed på 120 km/t..

Arrangørerne havde på forhånd sagt, at det var en krævende rallyprøve og selv om der ikke blev afviklet en egentlig konkurrence i arrangementet blev der taget tid på alle gennemkørsler. Næsten alle kom igennem uden at få skræmmer på bilen. En enkelt deltager kom med for høj hastighed ind i en chikane og ramte forhindringen. Det var dog ikke værre end at deltageren kunne fortsætte på prøven.

Næsten 30 frivillige skulle der til for at bemande hastighedsprøven med frivillige til at sørge for sikkerheden for både tilskuere og deltagere, samt sikre, at der ikke kom uvedkommende ind på hastighedsprøve, så længen prøven stod på. "Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværns politiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter" fortæller klubformand for Struer & Omegns Motor Sport, Jørn Mørup dagen efter arrangementet.

”Heldigvis var der ingen uheld som kunne betragtes som alvorlige”, kunne løbsledelsen konstatere efterfølgende. Samtidig var der en rigtig god stemning var arrangementets stævnecentrum ved Dahl Biler i Struer. Honda forhandleren havde ryddet hele værkstedet, så deltagerne kunne indtage kaffe og rundstykker inden starten og de obligatoriske grillpølser i pausen. Rundt om Dahl Biler havde de forskellige rallyteams etableret deres servicepladser som midlertidige værksteder.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven og for flere af deltagerne var der fuld valuta for pengene, der var således mange, der nåede at gennemføre rallyprøven mere end 10 gange.

Hurtigst på dagen var igen i år sønderjyske Kim Boisen og andenkører Louise Christiansen. Mandskabet fra Broager og Middelfart deltog i en BMW M1.

Næst hurtigst 4 sekunder efter kom Martin Johansen og Finn Thomsen fra Vejen og Varde i en Mitsubishi Lancer Evo 9.. 

Arrangørklubbens havde kun 1 mandskab til start, Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2 og kørte tider i den bedste halvdel af de 28 mandskaber.

Man kan se en oversigt over hvilke tider de enkelte mandskaber gennemførte på, på SOMS hjemmesiden www.soms.dk .

Næste åbne arrangement, hvor Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører er allerede nu på søndag, hvor klubben sammen med motorklubben i Lemvig afvikler et begynder arrangement for folk med såkaldte klassiske biler, typisk biler, der er mere end 25 år gamle.

Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne "Classic Day", hvor motorklubber over hele landet indbyder til at prøve klassisk pålidelighedsløb. Classic Day starter hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej i Struer søndag kl. 12.

Hit Counter