Under Dansk Automobil Sports Union findes mange forskellige motorsportsdiscipliner, som man kan udøve.

De fleste kender til motorløb på baner, både med formelbiler og go-carts og mange kender også lidt til rally og bilorienteringsløb.

Pålidelighedsløb for klassiske biler er også en måde at køre motorløb på, og er samtidig en anden måde at bruge sin klassiske bil på, end blot køre en tur i godt vejr med termokanden i bagagerummet. Ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver også en anden dimension, at man kan bruge sin bil i konkurrenceøjemed, og samtidig komme ud blandt andre mennesker, med samme interesse.

Ved pålidelighedsløb forstås et løb på offentlig vej, og hvor deltagerne skal overholde nogle forskellige gennemsnitshastigheder. Løbene køres oftest efter et tydeligt kort, hvor der er indtegnet nogle punkter, som man skal køre igennem. Undervejs møder man nogle skilte med bogstav på, som noteres ned i et kontrolkort, så man kan se om deltagerne har kørt den rigtige rute. På ruten er der også nogle tidskontroller, som er placeret af løbstilrettelæggeren uden deltagernes viden, og her gælder det om, at passere kontrollen på det rigtige tidspunkt – altså i det rigtige sekund. Gennemsnits- hastighederne kommer sjældent over 50 km i timen, så alle biler kan være med.

Løbene slutter typisk i en idrætshal eller et forsamlingshus, hvor resultaterne af anstrengelserne hænges op, og præmierne uddeles efter at deltagerne har fået lidt at spise og tid til hygge sammen med ligesindede.

Sæsonen for pålidelighedsløb strækker sig fra april til oktober, og i den periode køres 6 løb, som alle tæller til et samlet mesterskab. Det er FDM, som er sponsor for hele løbsserien, og kaldes derfor FDM DASU Classic. Der er typisk cirka 40 biler til start i hvert løb, og det koster et startgebyr pr. løb, som inkluderer morgenmad, frokost og flere forskellige ting. Til at begynde med behøver man ikke særligt meget udstyr.

2 personer i bilen, en kuglepen og en ikke alt for stor lineal, så er man faktisk kørende. Senere kan man udbygge med et lille kortbræt og måske endnu senere en triptæller, som tæller helt nøjagtigt.

Som sagt så giver vi jer mulighed for at prøve pålidelighedsløb søndag den 14. april. Se hvor og hvornår på næste side.

Du kan også følge med på www.dasuclassic.dk og facebooksiden FDM DASU Classic.


Hit Counter