9 biler til Classic Day i Struer og Lemvig.

Søndag den 14. april afholdte en række klubber i Dansk Automobil Sports Union Classic Day. Arrangementet var en særlig dag for klassiske biler (typisk biler der er mere end 25 år gamle) og de der ejer en klassisk bil selv. I det nordvestjyske område var det Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) sammen med Lemvig & Omegns Motor Sport (LOMS), der stod for arrangementet.


Løbets vindere Arne Lundgaard og Søren Kamp, Holstebro i en Saab 96 holder her ved en tidskontrol, mens Bjarne Sørensen og Lisbeth Sørensen, Holstebro i en Volvo PV 544 fra 1965 følger lige bagefter.
 

På Classic Day kunne deltagerne prøve kræfter med pålidelighedsløb, den form for motorsport, der bruges, når man konkurrerer mod hinanden i historiske regularity løb. Ruten gik fra starten hos Nordvestjysk Autogalleri i Struer over Ølby, Resenstad, Gudum, Fabjerg og Nr. Nissum til målet på Lemtorp skolen i Lemvig.

De to klubber i det nordvestjyske dækkede et stort geografisk område på dagen for Classic Day, og deltagerne kom da også fra hele det Midt- og Vestjyske område, for at deltage i arrangementet.

SOMS og LOMS havde deltagere fra Ry i øst, Skjern, Herning og Vildbjerg i syd, Nykøbing Mors i nord og dertil deltagere fra Struer og Holstebro kanten, så det var langvejs fra deltagerne kom.


Poul Bærentsen og Morten Bærentsen, Herning i en Morgan +8 får en tid ved tidskontrollen i Resenstad. 

Det var også nogle flotte biler, der var til start. For eksempel Poul Bærentsen og Morten Bærentsen havde taget turen fra Herning med deres flotte og knaldrøde Morgan +8, en åben sportsvogn fra 1976. Også lokale Arne Lundgaard og Søren Kamp fra Holstebro kom i en flot klassiker, nemlig en lyseblå Saab 96 fra 1963.

Sidstnævnte mandskab Arne Lundgaard og Søren Kamp, havde også fanget hvordan man kører historisk pålidelighedsløb. Holdet formåede at køre ruten igennem stort set helt fejlfrit. Holdet fandt alle rutekontroller og nåede de bemandede tidskontroller til tiden. Kun på 1 af de 4 hemmelige tidskontroller opnåede mandskabet at få strafpoint, så en fornem sejr til Holstebro mandskabet i deres første start inden for denne disciplin.

 
Dagens vindere og pokalmodtagere, Arne Lundgaard (tv) og Søren Kamp, lykønskes af Jørn Mørup fra løbsledelsen.

Næstbedst på ruten var Poul Juhl-Godballe og Hanne Juhl-Godballe fra Ry i en VW Golf fra 1988.  Ægteparret Juhl-Godballe havde prøvet at køre historisk pålidelighedsløb tidligere og blev derfor bedømt efter reglerne for lidt mere erfarne deltagere, og fik derfor lidt flere strafpoint på de hemmelige tidskontroller, men kørte lige som Lundgaard og Kamp fejlfrit gennem ruten.

På løbets 3. plads fulgte et hold naboer fra Vildbjerg, Thomas Kraft og Brian Mouritsen, der deltog i en flot VW 1303 S fra 1973.

Med 9 mandskaber til start, var det nogle tilfredse arrangører fra Struer & Omegns Motor Sport og Lemvig & Omegns Motor Sport. "Vi vidste ikke rigtig hvor mange vi skulle forvente til start sådan en dag, men 9 biler er faktisk mere end vi havde turdet håbe på" fortæller klubformand i SOMS, Jørn Mørup. "Vi glæder os over, at flere af deltagerne gav udtryk for, at det kunne de godt tænke sig at prøve igen"

Det var Jan Kuipers og Herluf Bjerg fra LOMS, der havde sammensat ruten, og der var pænt meget for deltagerne at se til under hele turen, der blev kørt i flot solskin.

 

Resultat Classic Day i Struer og Lemvig, søndag den 14. april 2019:

Nr. 1

Arne Lundgaard / Søren Kamp, Holstebro, Saab 96

1 strafpoint

Nr. 2

Poul Juhl-Godballe / Hanne Juhl-Godballe, Ry, VW Golf

4 strafpoint

Nr. 3

Thomas Kraft / Brian Mouritsen, Vildbjerg, VW 1303 S

33 strafpoint

Hit Counter