Cimbern Rallye åbner Autoplus Dansk Super Rally 2019

Bo Skovfoged

DIF DM Autoplus Dansk Super Rally løber denne lørdag af stablen med første afdeling, der afvikles ved det efterhånden traditionsrige ADAC Cimbern Rallye lige syd for den dansk/tyske grænse. 


Foto: Allan Post Christiansen

I alt 89,30 kilometer specialprøve skal deltagerne ud på i 2019-udgaven af rallyet. Sidste års vinder Esben Hegelund stiller ikke til start, det gør codriver Karsten Isaksen derimod. Og det bliver et rekordstort felt, der er til start i rallyet med centrum ved Satrup/Mittangeln. 118 deltagere er på listen, der er offentliggjort før starten går til rallyet, der ud over at tælle til Autoplus Dansk Super Rally, også tæller til Mini Rally Syd samt ADAC Schleswig-Holstein Rallye-Meisterschaft.

Regerende mester Ib Kragh (foto) kommer i ny formation med Ditte Kammersgaard som codriver og en ny Skoda Fabia R5, der kommer med bl.a. en sejr i Kongensbro Rally Grand Prix som forberedelse til DM-premieren. I det store felt er der også forventninger til Poulsen-brødrene Roland og Kristian, der også deltager i Fabia R5’ere, ligesom Kenneth Madsen i Suzuki og Kim Boisen i BMW forventes at ligge i den skarpe ende af feltet.

Da prøverne offentliggøres fredag aften – og angiveligt alle er nye for deltagerne – bliver det ukendt land, mandskaberne skal ud i. Starten går fra Mittangeln/Sattrup ved Vollertsen klokken 12.00. Efter tre prøver returnerer de til service, inden yderligere to prøver køres. Som finale vender publikumsfavoritten - rundstrækningen i Süderbrarup - tilbage, hvor rallyteamsene kører fra 17.30.

Sådan køres DIF DM Autoplus Dansk Super Rally 2019 – inklusive Danmarksmesterskabet i rally, R2 Super Rally Cup, Danmarksmesterskab historisk rally

27. april, MSF Idstedt, Tyskland
25. maj, Kjellerup og Omegns Motorklub
29. juni, Grindsted Motor Klub
31. august, Slagelse Auto Sport
21. september, Automobil Sports Klubben Hedeland
12. oktober, KDAK Fyn

Hit Counter