Kære rallykollegaer  

Da jeg til min store overraskelse ser klasseinddelingen for afvikling af rally i Danmark 2020, på Rallyinfo.dk den 20.12.2019, og de har valgt at lade den lille klasse udgå, er det med stor forundring. Jeg har tidligere været i dialog med den nyvalgte formand for rallyudvalget, hvor han har lovet at se på klasseinddelingen igen - han undskyldte med, at beslutningen om lukningen af klassen 0-1400cc var taget før hans tid i rallyudvalget.

Det kan ikke være rigtigt, at de lukker klassen ned - jeg har fra et nuværende rallyudvalgsmedlem fået oplyst, at der er ca. 50 biler i 0-1400cc klassen, der er rallysynet af DASU på nuværende tidspunkt. Jeg ved godt, at deltagerantallet ikke har været særlig stort, men der har dog altid været kørere i den lille klasse - både til DM rally, Yokohama mini rally for slet ikke at tale om historisk. Jeg ved også godt, at rallyudvalget siger, at historisk ikke er underlagt dem, men min viden siger mig, at alt motorsport i Danmark styres af DASU.

Det kan heller ikke være rigtigt, at man lukker en klasse ned med to måneders varsel før en ny sæson starter - det, hverken skal, kan eller bør vi finde os i fra rallyudvalgets side. Hvis dette er den endelige beslutning fra rallyudvalgets side, ser jeg mig desværre nødsaget til at tage nedlukningen op til diskussion med bestyrelsen i DASU. Vi har dog trods alt en formand, der gang på gang skriver og siger, at vi skal værne om vores medlemmer, og gerne se om vi kan få flere - så jeg er fortsat uforstående overfor, at man lukker ned for den absolut billigste klasse, som giver mulighed for, at man kan komme ud og køre rigtig rally. Jeg ved også godt at klassen ikke findes i FIA regi, men vi har før kunne lave vores egne klasser i vores lille land - så mon ikke det kan lade sig gøre igen?

- Ellers bør vi måske åbne op for en diskussion om minimums varsling inden en klasse lukkes.

Så kære rallyudvalg - se lige på det en gang mere og gerne med de rigtige øjne. Øjnene, som lader så mange som muligt komme ud og dyrke vores elskede sport.

Med håbet om at alle DASU medlemmer skal retfærdigt behandles, vil jeg gerne ønske alle, der synes, at vi har en fantastisk sport en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Venlig hilsen
Tom Møller Kjeldsen - Hinge Autoværksted
hingeauto@yahoo.dk
tlf.nr.: 29 25 75 25.  

PS. Skulle der være nogen, som har lyst til at diskutere ovenstående eller som har andre syn på sagen er I meget velkommen til at kontakte mig.  

 

Hit Counter