En særlig dag for klassiske biler

Den 14. april afholder Dansk Automobil Sports Union (DASU) en særlig dag for klassiker-folket – de mennesker, som har interesse for klassiske biler og måske ligefrem ejer en klassisk bil selv.

Her kan du og din klassiske bil prøve kræfter med pålidelighedsløb – en afslappet form for motorsport, hvor alle kan være med. Kort fortalt handler det om at kunne holde en bestemt gennemsnitsfart, som aldrig overstiger 50 km/t., og deltagerne ledes på vej af en letforståelig rutebog. Ruten går ofte ad nogle af Danmarks kønneste veje, så deltagerne også får en oplevelse med hjem.

”Vi ved, at mange indehavere af klassiske biler gerne vil bruge bilen til lidt mere, end blot at køre en lille tur en gang imellem. I pålidelighedsløb får man både luftet bilen og oplever hyggeligt samvær med ligesindede, og man ser de kønneste steder i Danmark. Dertil krydret med lidt konkurrence, som man kan vælge at gå meget op i eller blot at være med”, fortæller Ulrik Hejl fra Dansk Automobil Sports Union, som selv kører pålidelighedsløb.

I samarbejde med FDM afholder Dansk Automobil Sports Union hvert år et mesterskab i pålidelighedsløb, hvor mestrene kåres ud fra resultaterne i 4 ud af 6 løb. Faktisk er der tale om hele 3 mesterskaber, idet deltagerne deles op i forskellige klasser alt efter mandskabets erfaring. De 6 løb er fordelt over hele landet og foregår typisk på mindre, men gode og jævne veje, hvor man ikke skal være nervøs for, at bilen tager skade.

Den 14. april står en række af DASU’s medlemsklubber landet over klar til at sende deltagerne ud på en lille, nem rute efter en kort instruktion. Se startstederne nedenfor. Du kan også læse mere og finde flere oplysninger på  www.dasuclassic.dk,    under fanebladet ”Classic-day”.

Deltagelse i arrangementerne vil koste et lille startgebyr på 50 kr. pr. mand, som inkluderer prøvemedlemsskab i 3 måneder af en motorklub, nyeste nummer af FDM´s blad ”Motorclassic”, deltagelse i prøveløbet og ikke mindst gratis adgang til den fine bilsamling, Strøjersamlingen på Fyn, den 9. juli 2019, hvor aftenen vil stå helt i motorsportens tegn med præsentation af klassiske biler, som deltager i turneringen, men også rallybiler og gocarts vil være til stede.

Følg også med på facebook-siden FDM DASU Classic, som løbende opdateres.

  Se folder her

Her køres der løb på Classic day den 14. april 2019  
 

 Nordjylland:

 

Shell Motel  & Cafeteria

Mødetid kl. 10.00

 

Hobrovej 12

 

 

9530  Støvring

 

 

 

Nordvestjylland:

 

Nordvestjysk Autogalleri

Mødetid kl. 12.00

 

Industrivej 10

 

 

7600  Struer

 

 

 

Midtjylland og Århus:

 

Hvilsager Forsamlingshus

Mødetid kl. 10.00

 

Pollen 2, Hvilsager

 

 

8544  Mørke

 

 

 

Østjylland og Trekantområdet:

 

TH Classics

Mødetid kl. 10.00

 

Sandøvej 7 B

 

 

8700  Horsens

 

 

 

Vestjylland:

 

Søren Knudsen A/S

Mødetid kl. 10.00

 

Mådevej 32

 

 

6700  Esbjerg

 

 

 

Sønderjylland:

 

Toftlundhallen

Mødetid kl. 10.00

 

Stadionvej 5

 

 

6520  Toftlund

 

 

 

Fyn:

 

Polymeren

Mødetid kl. 10.00

 

Stationsvej 69

 

 

5792  Årslev

 

 

 

Midtsjælland:

 

Henriette Christensen

Mødetid kl. 10.00

 

Skovvej 4 B

 

 

4330 Hvalsø

 

 

 

Sydsjælland:

 

SAK's Klubhus

Mødetid kl. 10.00

 

Mosegårdsvej 20 b, Barmosen

 

 

4730  Vordingborg

 

 

 

Køge Køge Automobil klub´s klubhus
Mødetid kl. 10.00 Tangmosevej 5
4600  køge
 

Nordsjælland:

 

Startstedet  er p.t. ikke endeligt

Mødetid kl. 10.00

 

fastlagt, men det bliver i Hillerød.

 

 

Følg med på www.dasuclassic.dk

 

Hit Counter