Boisen Motorsport går på sommerferie efter en super sæsonstart på DM i rally.

 

Efter tre af sæsonens seks afdelinger af DM i rally er kørt, har Boisen Motorsport begge biler med i den absolutte top og kan dermed gå på sommerferie med en god fornemmelse i maven

Martin Johansen har efter rigtig mange år med forhjulstræk vist et meget højt niveau i sin nye Mitsubishi Lancer EVO med træk på alle 4 aksler og her ved tredje afdeling var han igen ”best of the rest” efter de hurtige Skoda R5 fabriksbiler. ”Det har hidtil ikke været muligt for os at følge fabriksbilerne, men til dette løb var der et mere blandet underlag. Derfor var vi topmotiverede for måske at komme lidt tættere på og i hvert fald at holde de hurtige tohjulstrækkere bag os” siger Martin Johansen.
Første prøve var helt nyt land for rallykørerne – nemlig rallycrossbanen i Korskro – en koncentreret hastighedsprøve fyldt med sving og løst underlag. En fed prøve synes Martin Johansen, som for første gang i år kørte hurtigst af alle biler på en prøve.

Martin Johansen og Finn Thomsen kørte hurtigst af alle første gang på Korskrobanen.

Efter rallycrossbanen fulgte 3 hurtige asfaltprøver og herefter Darum enge – en legendarisk grusprøve med mange glæder og lidelser gennem årene. Her var Martin igen i haserne på fabriksbilerne. De 5 prøver blev alle kørt 2 gange og Martin slutter med samme placering som ved de første 2 afdelinger af DM, nemlig som hurtigste 4WD bil efter de tre Skodaer, men denne gang tættere på.

Kim Boisen startede dagen ud med masser af hjulspin og ikke så meget fremdrift i sin BMW E86 M1 og mistede derfor tid helt fra starten. Tiden var svær at hente igen – i den øverste del af feltet bliver der kun lavet meget få fejl og selv få sekunder er svære at hente.

”BMW’en skulle godt nok holdes i ørene i dag” konstaterede Kim Boisen. ”Korskrobanen er sjov at køre, men er bare ikke skabt til en 300+ HK BMW opsat til asfalt – bilen var bare over det hele, så der skulle virkelig kæmpes”.

Kim Boisen og Louise Bang Christiansen får hentet den tabte tid på asfalt prøverne.

De efterfølgende 3 asfaltprøver går godt for Kim og Louise. Selvom teamet har to mindre afkørsler får de alligevel hentet den tabte tid. På gruset på Darum enge må Kim igen kæmpe med bilen og taber afgørende tid til konkurrenterne.
Efter en hård og varm dag ender Kim og Louise på en andenplads i klassen efter rivalen Kenneth Madsen. Kim og Louise ligger dog fortsat på førstepladsen i DM-stillingen.

Tak til Mini Rally Syd for tre meget forskellige og udfordrende løb i år og stort tillykke til Kristian Poulsen og Ole Frederiksen med den tredje sejr i træk.

Boisen Motorsport vil nu gå på sommerferie efter en godkendt første halvdel af sæsonen og ser frem til flere tætte kampe efter sommerferien.

Finn Thomsen

Hit Counter