Sommerudfordring til bilklassiker-fans.

Dansk Historisk Motor Club (DMHC) har gennem flere år arrangeret konkurrenceture for klassiker-bilerne, hvor ejerne gerne vil prøve kræfter med oplevelser på de små sogneveje med grundlag i samarbejdet mellem chauffør og kortlæser.

Hillerød-parret: Per Vilslev og Erik Andersen er i front for den mellemskrappeste klasse (Sport) med deres rallybil: Opel Kadett C GT/E.

- Årets højdepunkt i DHMC er traditionelt vores sommer-motorløb: Classic Car Challenge (CCC), oplyser løbsleder Niels Oluf Jessen. - Arrangementet løber i år af stabelen for 17. gang, og i 2019 køres 17CCC over én enkelt dag (lørdag d. 22. juni 2019). Tidligere har vi præsenteret deltagerne for 2 dages vejfinding rundt omkring i de spændende områder af Jylland. I år udfordres deltagerne med en rute syd for Kongeåen i det flotte Sønderjylland.

Arrangementet er samtidig 3. afdeling af den landsdækkende løbsserie: FDM DASU Classic 2019.

CCC-generalvinderne 2016: René Castillo og Jørgen Skjøt i Honda CRX har etableret et lille forspring på etteren i Expert for FDM DASU Classic 2019.

Deltagerne får en time før start (i Vejen Gl. Idrætshal) udleveret en rutebog med kortudsnit, som fastlægger ruten på de indlagte etaper i 17CCC. I ro og mag kan mandskaberne således strege ruten op, inden de kører ud på sognevejene.

Løbsleder Niels Oluf Jessen har base i Vejen, og er samtidig formand for DHMC, der har medlemmer spredt pænt over hele Danmark: - Alle deltagerne kan forudse passende udfordringer. 17CCC byder samtidig på et lille internationalt sus, idet startfeltet ud over de danske deltagere også tiltrækker mandskaber fra Norge og Tyskland.

Deltagerne indlægger ruten inden start. Her er nordsjællænderne: Erik (t.h.) og Kim Bach Sørensen i fuld gang med forberedelserne. Nordmændene: Aasmund Kleve og Oddvar Maaland er trofaste deltagere i Classic Car Challenge.
Robert Ruby Hansen og Bent Ballegaard fra Horsens ligger nr. 1 midtvejs i opstartsklassen: Touring med deres Audi Coupe 80 GT. Deltagerne runder mange listige og smukke steder i Danmark. Her er Lars Palle og Herluf Bjerg (Varde/Lemvig) på ruten i deres Subaru Justy GL.

Det tysk/danske par: Richard Lehr og Troels L.R. Nielsen deltager i 17CCC med deres Ford M151A2 (Jeep).

Ruten kan også lede deltagerne ad en offentlig vej, som går ad jævne grusveje og gennem en gårdsplads.

- Richard Lehr fra Bremen er en flittig deltager i Danmark med sin Ford M151A2 (Jeep), fortsætter Niels Oluf Jessen. - Tyskerens vanlige makker: Christian Kuhr er forhindret ved arrangementet, men får i stedet den rutinerede dansker: Troels L.R. Nielsen i højresædet. Det tysk/danske par vil formentlig ikke være blege for at køre løbet under åben himmel.

17CCC starter midt på formiddagen ved Vejen Gl. Idrætshal, hvor de flotte klassiker-biler kan studeres. Som den første udfordring får startfeltet en tur rundt på Vejen Køretekniske Anlæg, og herefter svinger ruten mod syd.

- Vi har midtvejspause hos Kart Racing i Vojens, oplyser Niels Oluf Jessen. – Herefter kører deltagerne den næstnærmeste omvej til eftermiddags-kaffepausen hos Jels Vikingespil, og herefter går ruten mod nord til mål på Vejen Gl. Idrætshal. Efter målgang får deltagerne lejlighed til at kikke på klassikere og old timere i Veteranladen hos Læborg Autohandel.

Nordmændene, Aasmund Kleve og Oddvar Moland i Volvo 142 DL, har deltaget i mange af CCC-arrangementerne i DHMC: - Vi nyder at komme til Danmark og dyste mod vores danske motorsports-venner. Det er altid en stor oplevelse at prøve kræfter med de danske sogneveje. I Norge er vi jo lidt ”handicappet” af de mange høje sten rundt i terrænet!

- Vi påregner et startfelt på omkring 45 klassikere, afslutter Niels Oluf Jessen. – Det er biler fra tresserne, halvfjerdserne og firserne, som kører ud på den 225 km. lange rundtur i det syd- og sænderjyske sommer-landskab.

DANSK HISTORISK MOTOR CLUB

 

Hit Counter