17th Classic Car Challenge 2019
Old timere i sekundtæt dyst.

Dansk Historisk Motor Club (DHMC) var vært for 17. udgave af det traditionsrige Classic Car Challenge (CCC) for old timere, som også tiltrak deltagere fra Norge og Tyskland.

Med toppunkt i Vejen havde løbsleder: Niels Oluf Jessen komponeret en afvekslende rute i den østlige del af Syd- og Sønderjylland: - 17CCC var 3. afdeling af den landsdækkende løbsserie: FDM DASU Classic (FDC), hvor konkurrencen i front er sekundtæt mellem de skrappeste mandskaber.

- Nogle mandskaber havde ikke drukket nok kaffe under ruteindlægningen, supplerer viceløbsleder: Jens B. Andersen. – Mange kørte således forkert på den spændende startprøve, som foregik på Køreteknisk Anlæg Vejen. Herfra gik ruten af de små sogneveje til midtvejspausen hos Vojens Karting Center.

Generelt blev der rykket rundt på FDC-ranglisten inden sommer-midtvejspausen. Ingen af frontmandskaberne havde således held til at forsvare deres føring: - I den skrappeste klasse (Expert) blev chauffør René Castillo Skjøt ramt af sygdom i allersidste øjeblik, hvorfor co-driver Jørgen Skjøt med få timers varsel ikke kunne finde en afløser. I stedet gik et far/søn-mandskab, Erik og Kim Bach Sørensen, i front efter en sjetteplads i deres VW Scirocco GTI.

- Der er stor jævnbyrdighed i klasserne, fortsætter Niels Oluf Jessen. – Deltagerne skal derfor ikke vrikke ret meget med ørerne, før konkurrenterne stryger forbi. I den næstskrappeste kategori (Sport) fandt Benny Rasmussen og Uffe Jørgensen melodien i deres Porsche 928S. Med en sejr gik falstringerne i front for mesterskabet.

Udfordringerne i 17CCC var 240 km. lettere kortlæsning, som blev krydret af indlagte etape-afsnit, hvor deltagerne skulle køre så tæt på en fastlagt gennemsnitshastighed som muligt. Målflaget blev hejst for mandskaberne på Sportshotel Vejen.

I tredjekategorien (Touring) var tyskerne: Arne Petersen og Steffen Nitcshke et friskt pust med deres VW Transporter varevogn med dobbeltkabine.

- VW Transporter’en er lidt motorsvag, konstaterer Niels Oluf Jessen. – Tyskerne havde derfor problemer med at holde tempo, men det blev taget med godt humør af mandskabet.

I Touring vandt Torben Weber Andersen og Emilie Weber Wellendorf en tæt sejr med 15 sekunders forspring. Triumph TR4A-mandskabet kørte sig samtidig op på etteren sammenlagt.

Begynder-klassen blev vundet af Troels Thybo og Maria Bych Mortensen i Volvo 244 DL.

Troels L.R. Nielsen har prøvet mange ting inden for motorsporten, og har bl.a. kørt et økonomiløb i Kina sammen med konen Inge: - Til 17 CCC fik jeg mulighed for at køre i en Ford M151A2, som er en Jeep sammen med tyskeren Richard Lehr. I det flotte sommervejr kørte vi uden sidedøre, så jeg måtte have ekstra godt tag i rutebogen, så den ikke forsvandt i fartvinden. Vi hyggede os gevaldig og sluttede midt i Expert-feltet.

Dansk Historisk Motor Club vender tilbage med sæsonafslutningen: 15th Midnight Run lørdag d. 12. oktober. Dette sker i god tid, inden de fleste old timere (af forsikringsmæssige årsager) – frivilligt - lukker ned for vinterperioden.

DANSK HISTORISK MOTOR CLUB

 

Hit Counter