”HAK’s Brinkhus Hillclimb 11/5-2019

Den store success med hillclimb i det nordjyske bliver gentaget i år, men med et markant bedre og mere udfordrende prøveområde. Der er kæmpe begejstring omkring løbet, da hele arealet, som løbet køres på, er aflukket og med god plads til alt, hvad et godt motorløb behøver.

Løbet finder sted på: Brinkhus Depot, Frederikshavnsvej 680, 9870 Sindal, lørdag d. 11. Maj 2019. Første bil bliver sendt afsted kl 09:30.

I år er der åbnet op for maksimalt 60 deltagere, fordelt på historiske biler og nutidige rally biler.  

Det vil sige, at der; rent praktisk er arrangeret et historisk løb, for de historiske racerbiler og et klubrally light løb med B-prøver, for alle rallysynede biler, på samme strækning. For at kunne deltage i de historiske klasser, skal bilen være fra før d. 31/12-1990 og leve op til de tekniske krav, som der stilles for at kunne køre motorløb. De nutidige rallybiler, skal blot være godkendt og rallysynet, hvilket gær dem i stand til at deltage i de to opstillede klasser, KR2 og KR4, som er henholdsvis for biler med: Over/under 1600ccm.

Samme prøve på 3100m bliver gennemkørt seks gange med en samlet længde på 18,6km. Der er i løbet af de 3100m en højdeforskel på 50 højdemeter, der skal overvindes hurtigst muligt. Den eneste forskel på de to løb, er at de nutidige rallysynede biler kører: 1 prolog og 5 gældende heats og SKAL have en co-driver med, hvor de historiske racerbiler kører: 1 Prolog, 2 Træningsheats og 3 gældende heats med valgfrihed om, hvorvidt de vil have en passager med.

Der bliver lavet fine tilskuer områder, og der er mulighed for at købe forplejning ved rallycentrum og parc fermé hele dagen. Desuden har vi været så heldige at få fat i Rallyresult til at lave præcise og live tidstagning til os, så det bliver lidt lettere for tilskuere at følge med i løbet. Mere information og opdateringer på løbet kan ses på Hjørring Automobilsports Klubs facebook eller på www.haknyt.dk.

Vi glæder os til et hæsblæsende arrangement i det nordjyske – og husk, der er kun plads til 60 deltagende biler, der er allerede 29 tilmeldte i skrivende stund! Tilmelding kan ske igennem DASU’s hjemmeside.

HAK’s hillclimb facebook: https://www.facebook.com/groups/404879787010147/

HAK’s Hjemmeside: www.haknyt.dk

/Hjørring Automobilsports Klub 
Lars Ditlev Pedersen

Hit Counter