Nordisk Mesterskab og DM i bilorientering:

Perfekt start på Nordisk Mesterskab for Børge Holm og Jørn Mørup.
En sejr og en 3. plads i de to første afdelinger om Nordisk mesterskab for Danmarksmestre fra Thisted og Struer.

Årets to første ud af 6 afdelinger om det Nordiske Mesterskab i bilorientering blev fredag og lørdag afviklet i et område af Sydsjælland. De to løb var også tællende som henholdsvis 2. og 3. afdeling om Danmarks Mesterskabet.

 
Det blev mørkt inden Børge Holm og Jørn Mørup fik sig en perfekt start på kampen om det Nordiske Mesterskab. Holdet vandt den første og blev nr. 3 i den anden af de danske afdelinger og samtidig forsvarede de føringen i kampen om DM.

For de regerende Danmarks Mestre Børge Holm, Thy Motor Sport, Thisted og Jørn Mørup, Struer og Omegns Motor Sport blev det en perfekt start på årets Nordiske Mesterskabs serie. Fredagens afdeling, der blev arrangeret af Sydsjællands Automobil Klub, blev nemlig vundet af Thisted / Struer mandskabet.

Holm og Mørup gennemførte som eneste mandskab i klassen løbet helt fejlfrit, så de eneste strafpoint mandskabet blev tildelt var 20 strafpoint for at gennemføre løbet med et tidsforbrug på 20 minutter mere end den angivne idealtid. Holdets tid var tillige med løbets næst hurtigste.

På en lidt overraskende andenplads i løbet var der også en deltager fra Thy Motor Sport. Ole Skov fra Thy Motor Sport er kortlæser for Rene Hansen fra Roskilde, og Roskilde / Thy mandskabet kørte og så et rigtigt godt løb med kun en enkelt fejlkørsel, dermed sluttede Hansen og Skov på løbets andenplads, deres hidtil bedste placering i et NM-løb..

Struer og Omegns Motor Sport havde yderligere mandskaber til start. Morten Jäger og Bent Mikkelsen blev nr. 6 efter 4 fejlkørsler, mens det blev til en 7. plads til Struer chauffør Michael Nystrup Larsen og kortlæser Henrik Møller-Nielsen fra Aarhus.

Helt så perfekt gik det ikke for de lokale mandskaber da lørdagens anden afdeling om Nordisk Mesterskab blev afviklet med Stevns Motorklub og Motorklubben for Borup og Omegn som arrangører. Her blev det til en 3. plads til Børge Holm og Jørn Mørup, mens Morten Jäger og Bent Mikkelsen sluttede som nr. 4, Michael Nystrup Larsen og Henrik Møller Nielsen sluttede som nr. 6 mens 7. pladsen gik til Rene Hansen og Ole Skov.

I lørdagens afdeling blev det til 5 fejlkørsler for Holm og Mørup, men da løbets vindere Ikast brødrene Harald og Jan Søndergaard også blev noteret for 5 fejlkørsler og kørte på en tid der var 15 minutter hurtigere end Holm og Mørup, var det Ikast mandskabet, der løb med sejren. Sidste års DM sølvvindere Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen gennemkørte ruten mest fejlfrit med kun 4 fejlkørsler. Da hver fejl udløser 25 strafpoint blev det afgørende for placeringerne, at Søndergaard kørte 33 minutter hurtigere gennem ruten end Frederikssund mandskabet, mens Holm og Mørup kun var 18 minutter hurtigere. Dermed placerede Hansen og Johansen sig på 2. pladsen 7 strafpoint foran Holm og Mørup.

Kampen om Nordisk Mesterskab i bilorientering fortsætter først til september hvor de to finske afdelinger afvikles inden serien afsluttes til november med de to svenske afdelinger.

I kampen om DM er 3 af i alt 6 afdelinger afviklet. Her er de femdobbelte forsvarende mestre Børge Holm og Jørn Mørup solidt i spidsen hele 7 point foran sidste års DM sølvinder Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund. Her afvikles 4. afdeling ved Aarhus allerede inden sommer ferien. 

Resultat Gjønge Løbet 2019
Sydsjællands Automobil Klub, Vordingborg – fredag den 3. maj 2019.

Første afdeling om Nordisk Mesterskab og anden afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 57 deltagende mandskaber.

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

20 Strafpoint

Nr. 2

Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thy

62 Strafpoint

Nr. 3

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

64 Strafpoint

Nr. 6

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

128 Strafpoint

Nr. 7

Michael N. Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen, Århus

199 Strafpoint

Resultat Jyske Bank Løbet 2019

Motorklubben for Borup og Omegn og Stevns Motorklub – lørdag den 4. maj 2019.

Anden afdeling om Nordisk Mesterskab og tredje afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering. 54 deltagende mandskaber

Nr. 1

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

141 Strafpoint

Nr. 2

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

149 Strafpoint

Nr. 3

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

156 Strafpoint

Nr. 4

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

308 Strafpoint

Nr. 6

Michael N. Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen, Århus

360 Strafpoint

Nr. 7

Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thy

449 Strafpoint

Hit Counter