KP MOTORSPORT SET-UP ANNO 2019

 Af Post

MAN ER IKKE I TVIVL

, om passionen til rallysporten i KP Motorsport, for på adressen i Torslunde ved Svinninge, er gårdspladsen fyldt op med teamets private biler.

OG INDE PÅ LIFTEN

, der holder teamets nye våben til kampen om det danske mesterskab i rally, en rigtig fin fabriksbygget rallybil, Skoda Fabia Super 2000.

I KABINEN

, på den fede Skoda, der sidder det rutinerede makkerpar på ny,

-Kenneth Petersen, indehaver og kører i KP Motorsport, født i 1963, og for første gang siden 2007 sæsonen, der skal han prøve kræfter med firehjulstræk, og med en to-liters suge motor og sekventiel gearkasse.

KP fortæller,

”Jeg tog en beslutning, om at prøve mig selv af. Efter mange år i min trofaste og hurtige BMW M3 E30, så sagde både motivationen og dåbsattesten, at skulle der prøves noget vildt og fedt, Så var det NU !!!”

I DET VARME HØJRESÆDE

, er det igen Finn Richardt, Bjæverskov, 54 år, samspillet imellem ham og Kenneth, og for så vidt resten af teamet bygger på, at det skal være sjovt og et afbræk fra en travl hverdag. Så seriøsitet og sort værkstedshumor går pænt hånd i hånd. Men når det rutinerede makkerpar først har spændt styrthjelmene, så er det alvor, hver gang!!

BILEN

, ja den har sin helt egen historik, bygget af Skoda Motorsport, og den havde VM debut i 2012, til VM rallyet i Sverige, med P.G. Andersson bag rattet.

Sidenhen har den kørt adskillige VM rallyer, og sidste gang at bilen har været i aktion, var i 2014, til Barum Rally.

Kenneth fandt bilen på rallycarsforsale, og købte den af en stor vognmands indehaver i Ungarn, Horvath Rudolf, hvor den havde holdt længe.

KENNETH FORTÆLLER

, ”Bilen havde en ejer som har haft råd til at servicere den optimalt hele vejen igennem, intet er slidt eller gammelt på bilen, og reservedels pakken tæller ALT, fra komplet drivlinje, og alt andet er der mere end én ting af, så jeg mangler faktisk kun et karosseri, så kunne jeg bygge en komplet bil mere, mere eller mindre af nye dele.”

”Bilen nærmest blinkede til mig, og sagde, tag mig med hjem til Torslunde, og bilen blev leveret til mig på hjemme adressen, alt har spillet optimalt fra interesse til færdigt køb.”

SÆSONEN KALENDEREN

, tæller alle 6 DM afdelinger, og rallysprintet i Ringe. Der bliver meget nyt at lære for alle i teamet, da BMW’n nærmest aldrig fejlede noget, og teamets know how omkring den bil var enorm. Skoda’n er noget mere kompliceret bygget, og avanceret, så serviceteamet starter nærmest i lære igen, men de er motiveret og klar på udfordringen.

DE FØRSTE SMÅ

, kilometer er trillet i bilen, og Kenneth lignede nærmest en knægt, som lige havde fået sit første kørekort, der var smil fra øre til øre, hold op hvor er den bil sjov og udfordrende.

RALLYTESTEN I ROSKILDE

, bliver første indsats, her skal Kenneth vænne sig til firehjulstræk, og en bil, som kræver en anden kørestil, men testen skal bruges til, at Kenneth og Skoda’n bliver dus med hinanden, og i KP Motorsport går det sportslige og det sociale hånds i hånd, men altid med speederen i bund!!!

-SES VI DERUDE, første gang til rallytesten i Roskilde lørdag den 30. marts.

Hit Counter