Zuiderzee Rally

Lasse Murmann Sørensen nåede ikke at få de bestilte reservedele, så han og Karsten Isaksen måtte desværre melde afbud til det hollandske mesterskabsløb.

Dermed bestod den danske delegation af 6 mandskaber.

Størst tiltro var der nok til Kristian Poulsen og Ole R. Frederiksen, der mødte op med teamets Skoda Fabia R5, godt bakket op af Wevers Sport samt Morten Karl og Kim Nielsen. Det var da også Kristian der kom bedst fra start af danskerne. Bortset fra en enkelt prøvesejr, kneb det dog med at følge de 3 bedste hollændere, men var klart bedst af resten. Sådan forblev det indtil 1 kilometer ind på prøve 10 hvor Skodaen pludselig mistede lufttrykket i det ene dæk. Og med 9 kilometer tilbage af prøven udviklede det sig til et tidstab på næsten 4 minutter og en rutsjetur på resultatlisten. Men med en formidabel slutspurt lykkedes det alligevel Kristian at få kæmpet sig tilbage til en sluttelig 4. plads. 

Jesper Bisted og Arly Larsen kørte det bedste og hurtigste løb meget længe, om nogensinde. Længe lå de på en flot 5. plads generelt og med Kristians punktering, arvede de 4. pladsen. En placering de så ud til at kunne holde til mål, men desværre blev de også ramt af uheld i form af mekanisk uheld. Godt arbejde af servicefolkene fik dog hurtigt Fiestaen klar til den sidste prøve. En 6 plads blev det til. Meget flot og der må være tanket masser af selvtillid inden DM sæsonen.

Carsten Jensen har haft sin Renault Clio R3 til salg hen over vinteren, men da ingen har ”bidt til bollen” kører han og Michael Fasterholdt videre i den bundsolide franskmand. Det er Carstens varemærke at køre stærkt samtidig med at der ikke bliver oversatset. Og således var det også denne gang og det resulterede i en klassesejr og 12er generelt.

Henrik Munk Hansen havde denne gang den lokale Bart van Heun som co-driver. Jeg er ikke klar over hvad deres problemer bestod i, men de havde et stort tidstab og det mest positive man kan drive det til, er at de nåede i mål.

Marco Gersager og Carina Møller stillede til start i deres nyerhvervede Suzuki Swift. De åbnede flot med en 12er på prøve 1, fulgt op med 15 på prøve 2. Desværre endte fornøjelserne inden man kom rigtig i gang. På den 3. prøve havde de en mindre afkørsel, men desværre var det nok til at de måtte udgå. Synd for Marco og Carina, men jeg er sikker på at de vil være at finde højt på listen når DM sæsonen går i gang.

Jan Petersen og Jeannette Kvick mødte op med en VW Polo der havde fået et nyt flot look. Desværre var der mange ting der drillede hele løbet, lige indtil de måtte opgive at komme længere. Med de mange problemer, må vi vente til Cimbern Rallye med at se hvordan Poloen står i feltet.

 

Ole R.F.

 

Hit Counter