STEEN JOHANSEN 
MANGLEDE FART
I DET LANGE LØB

Dam  

Steen Johansen og Claus Amstrup, Hårlev/Egtved, havde en lidt omskiftelig dag i deres Skoda Fabia S2000, mens de kørte om kap med konkurrenterne på hastighedsprøverne i John Frederiksen Rally Roskilde - den næstsidstes runde i årets DM-turnering.


Uden en tyvstart på SS5 og et mindre kiks på SS8 kunne Steen Johansen og Claus Amstrup formentlig være sluttet to-tre placeringer bedre i Roskilde-rallyet.

- På dagens to første hastighedsprøver gik det sådan set udmærket, da vi var i Top 10 og femtehurtigst i vores klasse, men tempoet faldt på de efterfølgende seks prøver. Samarbejdet i cockpittet var tip-top; Claus er en yderst kompetent co-driver, så årsagen må være at finde bag rattet, sagde Steen Johansen efter at være kørt i mål som nummer otte i klassen og 15 generelt.

ET KIKS OG EN STRAFTID
- Ganske vist var det varmt, men jeg følte mig dog godt tilpas, så det var næppe grunden til den manglende fart. Jeg havde et mindre kiks på SS8, hvilket nok kostede os 2-3 sekunder i tabt tid. Bedre blev det ikke, da vi på dagens femte hastighedsprøve havde fået en tidsstraf for tyvstart. Tilsammen kostede det os nok to-tre placeringer, mente Steen Johansen og tilføjede:

- Jeg var ikke ovenud tilfreds, men dog tilfreds efter omstændighederne. I forhold til en WRC-bil og de kraftige R5-biler, som  vi kører i klasse med, er en Fabia S2000 undermotoriseret og mangler topfart, så dér er forskellen på bilerne afgørende. Jeg undrede mig blot over, at vi ikke kunne holde farten i forhold til en jævnbyrdig konkurrent som f.eks. Jesper Bisted i hans Ford Fiesta S2000. Hverlen han eller de andre ventede på os.

 
Steen Johansen og Claus Amstrup lagde godt ud på de to første hastighedsprøver, men mistede hen over dagen fart i forhold til konkurrenterne.

12’ER I DIF-OPGØRET
Selv om der ikke var noget teknisk at udsætte på Skodaen, spekulerede Steen Johansen alligevel på efterfølgende, om der måske skal justeres på indstillingen af bilens undervogn før finalerunden i Sønderjylland den 12. oktober. I den samlede DM-stilling er Steen Johansen og Claus Amstrup på en sjetteplads i deres klasse og i Autoplus Dansk Superrally om DIF-mesterskabet er de på en samlet 12. plads blandt 93 pointtagere.

 

Hit Counter