Dødsfald:
Bent følte sig træt og gik til læge - så gik det stærkt

 

Bent Thyme, Ryslinge, er død, 68 år.

Bent Thyme gik og havde det godt i Ryslinge i huset ved forsamlingshuset, lige indtil 14 dage før sin død.

Den 40 år gamle sølvgrå Mitsubishi Colt, som han sammen med sønnen Allan havde arbejdet på i årevis, var stadig ikke helt færdig, så den gik han og puslede med i garagen.

Der var også tit besøg af andre Ryslinge-borgere, der fik en god snak med Bent, og han holdt lidt øje med livet omkring forsamlingshuset.

Et lægebesøg viste helt overraskende akut leukæmi, og et par uger efter sluttede et liv, der ellers var præget af benzin i blodet.

Som ung blev Bent fra Nørre Søby automekaniker og senere selvlært pladesmed, der førte til ansættelser hos først Karvil Biler i Odense og senere hos Mogens Frederiksen i Svendborg.

Fritiden kom også til at handle om biler for at sige det mildt, og hele familien, der kom til, var også med.

Midt i 1970'erne mødte han sin kommende kone, Ragnhild, hvis bror også var en del det motorsportsmiljø, hvor Bent brugte sin tid.

Ragnhild sad ved siden af som kortlæser, når Bent kørte bilorienteringsløb, og dér sad hun, lige til børnene Linda og Allan kom til verden. Så blev det kammeraten Ivar, der sad ved rattet, og Bent, der viste vejen og advarede om næste skarpe sving.

Familien Thyme slog sig ned i huset i Ryslinge, og derfra drog familien ud til motorsport med campingvognen til weekendstævner rundt i landet, hvor datteren Linda husker én sæson, hvor hun var med til miniræs.

Ellers var det sønnen Allan, der startede som otteårig og viste gode evner som fører af sin fjernstyrede bil, der ræsede jordbanen rundt heat efter heat. Han nåede et danmarksmesterskab med far Bent som rådgiver og mekaniker. Ragnhild sørgede for forplejningen fra campingvognen.

Gennem mange år lagde Bent mange kræfter i Østfyns Motor Sport som bilorienteringskører og som formand for klubben, der fik sin egen miniræsbane i Langeskov. Senere blev han medlem af Motorklubben Centrum.

For ikke længe siden var han med som tidtager og kontrollør ved et rallyløb. Motorsporten slap aldrig sit tag i Bent.

I 2004 døde Ragnhild, og Bent boede alene resten af livet, men var sjældent alene i Ryslinge, hvor han havde det godt som pensionist, indtil han følte sig lidt træt og gik til læge. Så gik det stærkt.

Bent Thyme efterlader sig datteren Linda, sønnen Allan og fire børnebørn. 
 /RAS

Hans Oluf Nielsen

 

 

 

 Hit Counter