Horsens Automobil & Motor Klub fejrede sit 100-års jubilæum 
med stor biludstilling og reception med knapt 100 deltagere.


Søndag, den 26. september fejrede Horsens Automobil & Motor Klub det 100-års jubilæum, som oprindeligt skulle være fejret på stiftelsesdatoen, den 7. marts, men måtte udsættes på grund af Corona-restriktionerne.

Dagen startede med en blå himmel og høj sol, og det gode vejr fortsatte hele dagen, hvilket om formiddagen mellem kl. 10 og 13, var med til at trække rigtigt mange interesserede gæster til biludstillingen ved Hotel Opus.


Der var biler i alle afskygninger på biludstillingen ved HAMKs 100-års jubilæum
Foto: Viggo Johansen


De mange nysgerrige gæster strømmede i det gode vejr til udstillingen foran Hotel Opus
Foto: Viggo Johansen
 

På udstillingen var der et bredt udvalg af både rallybiler, banebiler, vejsportsbiler, historiske biler og endda også veteran og klassiske biler. Bilernes ejere var ved bilerne under hele udstillingen, og der blev udvekslet både røverhistorier og besvaret mange spørgsmål fra de mange nysgerrige i alle aldre.


Blandt børnene var der stor interesse for at prøve at køre rally på Jens Fiskers Playstation set-up
Foto: Viggo Johansen


Et af de store trækplastre var Ib Kraghs rallysimulator, og Jens Fiskers opsætning med rally på Playstation. Begge blev afprøvet af både børn og voksne, og var i gang under hele udstillingen.


Flere af de mange gæster til receptionen var standsmæssigt klædt på - her fra venstre, Knud Hedegaard og Preben Kristoffersen, mangeårige medlemmer af HAMK
Foto: Viggo Johansen

100-års jubilæet blev efterfølgende fejret med en eftermiddagsreception på Hotel Opus, hvor de ca. 100 indbudte gæster blev budt på buffet, taler og en god snak om klubbens aktiviteter, så langt deltagerne i receptionen nu kunne huske tilbage, nogle længere end andre. Efter at Jan Østergaard-Nielsen havde holdt sin velkomsttale, fik Dansk Automobil Sports Unions formand, Henrik Møller-Nielsen ordet.

Henrik Møller-Nielsen holdt en indholdsrig tale omkring motorsporten på klubniveau, og kom i bl.a. sin tale ind på hvor vigtigt det frivillige arbejde i klubberne er for arrangementernes kvalitet. Uden det store frivillige arbejde, kan det ikke lade sig gøre at afvikle de mange kvalitetsarrangementer som klubberne står for.


Nye æresmedlemmer af HAMK - fra venstre - Jan Østergaard-Nielsen, Finn Mogensen, 
Preben Jepsen, Erik Jespersen og Viggo Johansen
Foto: Åge Keseler Kirketerp

Et andet af eftermiddagens højdepunkter var uddeling af æresmedlemskaber til personer som igennem tiden har gjort noget ekstraordinært for Horsens Automobil & Motor Klub.

Æresmedlemskaber blev uddelt til:  

Jan Østergaard-Nielsen - for en mangeårig indsats som løbsleder, øvrigt frivilligt arbejde og bestyrelsemedlem.

Finn Mogensen
- for en mangeårige indsats om løbsleder og 9 år som redaktør af HAMKs klubblad Klub-Nyt

Preben Jepsen - for 16 års arbejde som formand for HAMK, samt store indsat for dansk rally generelt

Erik Jespersen – for sine mere end 25 år som sekretær og kasserer i HAMK

Viggo Johansen – for sit frivillige arbejde i HAMKs deltagelse i Mini Rally Syd-turneringen i nogle år, for arbejdet med genoptagelsen af Vesterhavsløbet, for bestyrelsesarbejde, og for arbejdet med at skrive HAMKs 100-års jubilæumsbog.

Ved receptionens afslutning, fik alle medlemmer udleveret en erindrings- og jubilæumsbog på 219 sider fyldt med historier fra klubbens 100 spændende år, startende med en kopi af stiftelsesdokumentet fra d. 7. marts 1921.

På vegne af HAMKs bestyrelse
Viggo Johansen

Hit Counter