Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

Sejr i DM afdeling bringer Holm og Mørup tættere på endnu et Dansk Mesterskab
Kun et hold kan nu forhindre, at de forsvarende Danske Mestre tager det 5. DM guld på stribe.

Årets 5. ud af i alt 6 afdelinger om Danmarks Mesterskabet i bilorientering blev lørdag afviklet på Djursland med Djursland Motor Klub som arrangør.

De forsvarende mestre fra de sidste 4 sæsoner, Thisted kører Børge Holm og kortlæser Jørn Mørup fra Struer, kom tilbage på sporret og vandt afdelingen og har dermed de bedste kort på hånden, når mesterskabet bliver endelig afgjort på Falster om 3 uger.

Sølvvinderne fra de sidste 2 sæsoner Bjarne Hansen og Jan Johansen fra Frederikssund, der vandt forrige afdeling, er nu det eneste mandskab, der kan forhindre at Holm og Mørup skal køre med DM guldet for 5. sæson i træk. Frederikssund mandskabet er 3 point efter Børge Holm og Jørn Mørup i den samlede DM stilling inden årets sidste afdeling, og det betyder, at Frederikssund mandskabet skal vinde sidste afdeling, samtidig med at Thisted/Struer mandskabet ikke bliver nr. 2, for at have guld chance. Hvis ikke Bjarne Hansen og Jan Johansen vinder sidste afdeling, er guldet helt sikkert havnet i det nordvestjyske.

Lørdagens afdeling på Djursland var et løb i den lette ende af vanskelighedsskalaen. Derfor var det et løb, hvor stressniveauet var højt løbet igennem. Mange af mandskaberne i Mesterklassen gik efter at køre en rigtig god tid og samtidig satse på at ramme den rigtige rute. Den balance var det kombinerede Struer / Århus mandskab, Michael Nystrup Larsen og Henrik Møller-Nielsen tæt på at ramme helt perfekt. Nystrup Larsen og Møller-Nielsen ramte løbets idealtid lige i øjet og dermed 0 strafpoint på tiden, men en enkelt fejlkørsel betød at holdet sluttede med 25 strafpoint for en enkelt manglende rutekontrol.

Børge Holm og Jørn Mørup måtte et par gange undervejs vende om, for at sikre at den valgte rute, var den rigtige. Dermed nåede Thisted / Struer mandskabet ikke idealkøretiden og blev noteret med 3 strafpoint for 3 minutters forsinkelse på ruten. Til gengæld var Børge Holm og Jørn Mørup eneste mandskab, der kom hjem helt uden strafpoint på rutekontrollerne og sluttede dermed med 3 strafpoint i alt.

Struer havde endnu et mandskab med i Mesterklassen. Morten Jäger og Bent Mikkelsen kørte også en god tid med 2 minutters forsinkelse, men da det blev til hele 4 manglende rutekontroller sluttede Jäger og Mikkelsen på 102 strafpoint og dermed en 5. plads i klassen.

Struer havde endnu en kortlæser med i lørdagens DM-løb. Poul Bo Madsen, der er kortlæser for Grindsted kører, Lars Palle, sluttede på 7 pladsen blandt 12 mandskaber i den næsthøjeste klasse, A-klassen.

De næste 3 weekender byder på masser af aktivitet. Næste lørdag afgøres DM for klubhold ved Randers. Weekenden efter køres 3. og 4. afdeling om det Nordeuropæiske Mesterskab i Sverige og om 3 uger er det sidste DM afdeling, der afvikles på det nordlige Falster. I alle løbene er de lokale mandskaber på plads.

Resultat HSM Grenaa-løbet, 5. afdeling af DM i bilorientering 25. august 2018.

Arrangør: Djursland Motor Klub.

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

3 Strafpoint

Nr. 2

Michael Nystrup Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen

25 Strafpoint

Nr. 3

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

81 Strafpoint

Nr. 5

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

102 Strafpoint

DM stilling efter 5. afdelinger.

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

195 point

Nr. 2

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

192 point

Nr. 3

Poul Erik Nielsen – Henrik Jørgensen, Frederikssund

186 point

Nr. 3

Bjarne Andersen – Bernd Thrysøe, Aarhus

186 point

Nr. 5

Poul Brøndum – Egon Brøndum, Randers

181 point

Nr. 6

Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thisted

177 point

Nr. 7

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

176 point

Nr. 8

Erik Rasmussen – John Michelsen, Frederikssund

169 point

Nr. 9

Michael Nystrup Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen

168 point

Nr. 10

Michael Døssing – Jens Døssing, Kjellerup

166 point