Rall ykursus for begyndere…

Som en fast tradition lægger den lokale motorklub Holbæk Amts Motorklub ud med at tilbyde nye et kursus i. hvordan man kommer i gang med rally- sport.

Det foregår søndag den 11. marts klokken 11.00 hos Vestsjællands Auto- dele, Spånnebæk 9 i Holbæk.

På dagen vil der blive lagt ud med en lille times instruktion, hvor det vil blive gennemgået hvordan man kommer i gang med den spændende mo- torsport. Derefter skal deltagerne ud at prøve kræfter med det praktiske. Der vil blive kørt fire prøver, der skal køres denne dag.

Klubrally er indgangsdisciplinen til sportens rallyløb. I motorsporten lærer de unge respekt for farten, og hvor grænserne går i sporten, hvor kombi- nation mellem fart, spænding og teknik bliver effektiv træning i at beherske sin bil 100 procent.

Slalomkørsel, vendinger om kegler, kurvekørsel og bremselængde i forskel- lige hastigheder er kendetegn for klubrally. Der køres på afspærrede fa- briksarealer og P-pladser. Der kræves ikke specialbygget bil til klubrally, hverdagsbilen kan udmærket benyttes til formålet. Bilen skal være forsynet med en ildslukker, nødhjælpskasse og almindelige sikkerhedsseler og selv- følgelig en indregistreret bil. Chaufføren skal have erhvervet et kørekort og skal ligesom anden køreren bruge styrthjelm. Anden køreren skal være fyldt 14 år.

Nyklækkede bilister opfordres til at afreagere deres fartglæde i den orga- niserede motorsport under Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Holbæk Amts Motorklub glæder sig til at lære dig at manøvre din bil hurtigt og sikkert, så du får styr på din bils køreegenskaber, hvilket vil give dig tryghed og selvsikkerhed i den daglige trafik. Det kan faktisk blive en hel fornøjelse at køre i glat føre og mærke, hvor let man igen kan få balance i sin bil.

Tilmelding til kurset er ikke nødvendig.

Det gælder om at manøvrere uden om keglerne.

For hver kegle der væltes, får deltagerne en straf på fem sekunder, som lægges oven i tiden på prøven.