JACOB MADSEN VAR SUVERÆN
VINDER AF KOMO RALLYSPRINT

Af Morten Dam

For den 23-årige vestsjællænder Jacob Madsen fra Dianalund gik en drengedrøm i opfyldelse, da han sammen med sin 32-årige co-driver Line Lykke Jensen fra Stenløse lørdag sluttede som suveræn vinder af det 33. KOMO Rallysprint i Gammelrand ved Kalundborg.

Fra det første af dagens fire heat satte han tempoet i en toptrimmet Skoda Fabia R5 lejet hos det tyske team Race:Pro. Allerede under tidtagningen anslog han tempoet med en tid over et sekund hurtigere end den svenske ”vanevinder“ Joachim Grahn i en Ford Focus WRC med langt større motorkraft - og endnu hurtigere end to hold i henholdsvis Hyundai i20 R5 og Ford Fiesta R5; alle med 4-hjulstræk.

Han fortsatte dagen igennem med konsistent kørsel på 2:46 minutter for to og en halv omgang, men hver gang nogle hundrededele hurtigere end i det foregående heat. 

I dagens fjerde og sidste heat sluttede han af med en tid på 2:45,673 minutter og et forspring på godt fire sekunder foran Simon Vallentin på andenpladsen og henved 10 sekunder foran Joachim Grahn på tredjepladsen.

FRA TOPPEN AF GRUSBUNKEN 
TIL TOPPEN AF SEJRSPODIET

- Jeg har drømt om at vinde dette rallysprint generelt, siden jeg som dreng stod oppe på grusbunkerne som tilskuer, så det er fedt at vinde på hjemmebane i dag, fastslog Jacob Madsen efter det hæsblæsende opgør med dels Grahn og de to R5-rivaler Simon Vallentin og Simon Larsen.

Han fik dog en forsmag på triumfen allerede i fjor, da han sluttede på en generel andenplads efter broderen Kenneth Madsen, men da var det i en forhjulstrukket bil. Denne gang havde han en regulær vinderbil:

- Teamet, som vi lejede bilen af, gjorde et fantastisk godt arbejde og leverede en bil, som fungerede 100 pct., så tusind tak til teamet for indsatsen, fortsatte Jacob Lund Madsen og tilføjede:

- Tusind tak også til de sponsorer, som troede på os og bakkede op om projektet. Uden dem ville drømmen ikke været gået i opfyldelse.

Foruden hjælpen fra Race:Pro blev Jacob Madsen og Line Lykke Jensens sejr baseret på støtte fra GM Autoteknik, Palle Larsen Ejendomme, Hammel Autolak, Protec, Lysen Biler, Møn Bolcher, KM Entreprise, Rallyshop.dk, Vognmand Claus Steensen, Ole Jensen Autoudlejning, J.T.A.C, Søgaard Effekt og Ifor Williams.

Nu arbejder vinderteamet videre på at følge op på såvel de hidtidige resultater som til weekendens succes. Ambitionen er som hidtil at fortsætte i rally på topniveau.

Jacob Madsen udnyttede Skodaens potentiale 100 pct. og satte tempoet fra det første heat.
Drømmen blev opfyldt for Jacob Madsen, da han sammen med sin co-driver stod på toppen af sejrspodiet efter det 33. KOMO Rallysprint i Gammelrand. Vinderteamet fuldtalligt med den rappe Skoda Fabia R5 efter den obligatoriske ”champagnefest“.

(Foto: MD/autoMOTIV)