Pressemeddelelse

Randers Auto Sport afholder Rally

Den 4/8 2018 afholder Randers Auto Sport det årlige Jysk/Fynske Mesterskab for Hold i klubrally. Løbet er et mesterskab under Dansk Automobil Sports Union, og er desuden godkendt af både politi, kommuner og med støtte fra Randers Event. Klubrally er indgangssporten til Rally, og køres typisk i industriområder eller mindre veje. Der køres på tid, og man kan få strafsekunder såfremt man køre forkert, rammer afmærkninger osv. Deltagerne kører i forskellige klasser, så de er fint afstemt i forhold til effekt og erfaring, for at gøre konkurrencen så jævnbyrdig som muligt.

Randers Auto Sport har tidligere fået rigtig gode resultater ved dette mesterskab, senest vandt klubben i 2016, og fik en flot 2 plads i 2017. Randers møder talstærkt op igen i år, og satser på klubben igen skal vinde. RAS har i år 100 licens indehavere til at køre motorløb, og omkring 200 medlemmer i alt. Klubben arrangerer løb som Rally, orienteringsløb, 4wd løb og bane.

Konkurrencen Holdmesterskab køres sådan, at man som klub optjener point for de resultater den enkeltes klubs deltagere optjener. Når alle mandskaber er i mål opgøres resultatet, og vinderne er dem der har de tilsammen bedste individuelle resultater.

Ca. 70 mandskaber forventes til start i dette rally der afvikles i, og omkring Randers. 12 hastighedsprøver skal tilbagelægges før vinderne er fundet. Der køres på forskelligt underlag, både grus og asfalt. To af prøverne ligger i hjertet af Randers, så der vil være stor aktivitet i centrum. Derudover er der 5 prøver i industriområder omkring byen, hvor der også vil være rig mulighed for, at se de hurtige rallybiler i action. Der vil være start af bilerne kl. 9.15 fra bunden Østervold, og her kan man også se udstilling af nogle af Randers Auto Sports rallybiler og Banebiler.

På Østervold vil man kunne købe publikumsinfo for 30kr inkl. adgang i P-huset, hvor alle deltagere skal køre en hastighedsprøve 2 gange. Der kan ligeledes købes publikumsinfo fra afviklingsstedet for løbet, Assentoft hallen, fra kl. 8.00 og indtil kl. 15.00. Fra Bilbutikken Toyota hvor der vil være teknisk gennemgang af rallybilerne inden start, kan man også købe publikumsinfo. Den tekniske gennemgang ved Toyota vil foregår fra kl. 8.00 og ca. indtil kl. 12.00. I publikumsinfo kan man se hvor deltagerne skal køre, der er en deltagerliste og et armbånd til adgang i P-huset. Du kan desuden se hvor det er godt for dig som publikum, at opholde dig når du skal se rally. Ved Assentoft Hallen kan man se de mange rallybiler, i mens de holder en indlagt pause, og når de er kommet i mål.

Løbsledelsen vil gerne takke alle sponsorerer for støtte, samt takke Randers Event for opbakning til løbet.

Tak til Bilka, Bertelsen.nu,  Automobilhuset, FJ biler, Bilhuset Haldrup, Randers Bilhåndvask og Bilbutikken Toyota i Randers.

/ Løbsledelsen Randers Auto Sport