SIKKE ET MOTORLØB

Allan POST

DM4 i rally var Djurs Rally, med knap 50 procent grus, i et kompakt rally, med gode prøver, vekslende imellem asfalt og grus. Løbsleder Carsten Møller fra den arrangerende klub RAS havde virkelig lagt sig i selen, og lavet et godt rally, 5 forskellige prøver, 11 prøver i alt, i stegende hede. Rallyet havde hovedkvarter i byen Kolind, og prøverne lå kompakt, og hele startfeltet var spændt på opgaven.

SPÆNDT

Ja, det var nok det rette ord, også for Jan Jacobsen/Holstebro og codriver Kaj Mikkelsen/Sporup, da de mentalt gjorde sig klar til dette ’gammeldags’ rally, og sammen med deres Opel Corsa OPC, så skulle Jan og Kaj ud at køre værdifulde DM point hjem, i både Opel Corsa OPC cuppen, samt i gruppe E.

NOTEKØRSLEN

om formiddagen inden rallyets start forløb roligt, og Jan glæde sig til, at skulle prøve kræfter med gruset i hans Opel Corsa, og Jan har kørt meget grus tidligere i hans rallykarrriere, men ikke i ’moderne’ tid, med en bil sat op til hurtig asfalt kørsel, men

NU

Var tiden kommet til DM4, prøverne havde ’nosser’, og vejret med op til 30 graders varme var også noget teamet skulle havde med i game planen, taktikken var klar, nu var det bare om denne kunne holde…

OG DET

startede godt i forhold til teamets game plan, gruset var en udfordring, men af de sjove, og efter de første tre prøver, så var der smil over hele femøren hos Jan,

MEN PÅ SS4

skete det som altid er en risiko i rally, en punktering, det kostede lige 6 af de trælse minutter, oveni fik holdet 5 minutter i straf, for at køre for stærkt i en 50 kilometer zone på transport etapen, så var det lige pludselig træls, men udgå var ikke en mulighed, på med fighter handsken, et rally er langt, og konkurrenterne kunne jo også få deres problemer.

EN LILLE BITTE

notefejl kostede en lille afkørsel, og lidt til pladesmeden derhjemme, og en knækket støddæmper gjorde ikke arbejdet bag ruskindsrattet i Corsan’en lettere for Jan.

MEN

Holdet kom i mål, inden for respittiden, dog ikke med det ønskede resultat, men rally kan være uforudsigelig, den kan være fantastisk og den kan være ondskaben selv, og faktisk prøvede Jan og Kaj at opleve begge de sider i dette løb, men slutresultatet stod desværre ikke mål med indsatsen, for kampånden burde havde givet guld, men sådan er rallysportens point system ikke bygget op.