Esben Hegelund prøver kræfter med udenlandske løb

 Teamet

Efter tre sejre i årets tre første løb i Danmarksmesterskabet i rally har Esben Hegelund valgt at ændre programmet for resten af sin 2018-sæson. I stedet for løb herhjemme vil han prøve kræfter med internationale modstandere i en række udenlandske løb.

”Vi har besluttet os for, at vi vil prøve at måle os med den europæiske elite ved at stille til start i tre udenlandske rallyer, hvor det første bliver det hollandske GTC Rally, der finder sted den 14. juli,” fortæller Esben Hegelund.

Beslutningen kommer ovenpå begivenhederne i årets fjerde DM-tællende løb – Djurs Rally – hvor Esben Hegelund ingen mesterskabspoint fik og rykkede tilbage på en sammenlagt tredjeplads.

”Sådan som reglerne for point er skruet sammen i Dansk Super Rally i år, har vi ingen mulighed for at køre os til et Danmarksmesterskab ved at være hurtige. Vi kan kun blive mestre, hvis holdene foran os i tabellen er uheldige og udgår. Det er ikke sportsligt motiverende, så derfor vælger vi at starte i udlandet i stedet for,” siger Esben Hegelund.

At Djurs Rally endte med en nulscore, hang sammen med en 5 min. tidsstraf for at køre 7 km for stærkt på en transportetape.

” At man får fem minutter lagt til tiden i et løb, som var planlagt at vare 40-45 minutter, er ikke rimeligt for en overskridelse på bare syv kilometer i timen,” siger Esben Hegelund. ”I VM-rally får man en bøde på 25 Euro for samme forseelse. Arrangørerne havde til løbet valgt at implementeret denne straf, som for os resulterede i et ødelagt rally samt en ødelagt DM-sæson. Jeg vil kort og godt opfordre de ansvarlige til at udforme nogle straffe, der i langt højere grad står mål med forseelsen. Det positive vi kan tage med os fra Danmark er dog, at Karsten og jeg har været det hurtigste mandskab i DM til dato.”

Første gang Esben Hegelund og hans faste makker Karsten Isaksen skal i aktion er lørdag den 14. juli i GTC Rally i Holland, men endnu har teamet ikke lagt sig fast på de to andre udenlandske løb, hvor man vil starte. ”Såvel vores egen kalender som Wevers Sports, der leverer bilen, var jo baseret på fuldt DM-program, og nu skal vi lige have fundet ud af, hvad der er muligt i resten af året,” slutter Esben Hegelund.