Lasse Sørensen: ”Mit bedste udenlandsløb til dato”
Hammel-køreren scorede en andenplads i Rallye Sulinger Land

Teamet

For et år siden havde Lasse M. Sørensen sin første start i det krævende Rallye Sulinger Land. Det var et løb, han dengang ikke kunne gennemføre, da han efter en mindre afkørsel sad fast og ikke kunne fortsætte. I år vendte han tilbage til det tyske løb, og det blev en god oplevelse for ham.

”Det er mit bedste udenlandsløb til dato,” fortæller han. ”Til i år havde jeg taget Ole Frederiksen med som andenkører, for nu skulle det være. Vi gjorde meget ud af vores noter, og det gav pote i løbet. Vi var godt med fra start, hvor vi endte med at vinde prøve 1 og var konstant i top 3 på alle prøverne, hvor vi fik hård modstand fra en tysker og en nordmand.”

Løbet startede fredag aften og sluttede lørdag eftermiddag, men førstedagen var alligevel ikke helt den bedste for mandskabet i den hurtige Opel Adam R2.

”Den sidste af de tre prøver om fredagen var 11 kilometer lang, men 3-4 kilometer inden mål, kunne jeg ikke skifte gear,” siger Lasse M. Sørensen. ”Jeg havde kun første gear, og så var der pludselig langt til mål. Jeg havde en føring på godt 45 sekunder, men så blev vi overhalet, var 15 sekunder efter og nede treer.”

”Vi fik bilen tilbage til service. Her kunne vi konstatere, at der var spåner i olien. Der skulle en ny gearkasse på, hvis vi skulle videre, men vores bedste ven i Tyskland, Jan Knöbel, fandt en gearkasse, som en række tyskere og mine fire egne servicefolk skruede på. Så vi nåede at komme videre til parc fermé inden nattepausen.”

Om lørdagen var der ingen problemer med teknikken og med bl.a. en prøvesejr lykkedes det Lasse M. Sørensen og Ole Frederiksen at køre en andenplads hjem i klassen.

Knapt så heldig var Lasse M. Sørensen derimod ikke ved det seneste DM-rally på Fyn. Her måtte han sammen med Mette Jensen udgå, da der opstod problemer med servostyringen.