JOHN FREDERIKSEN 
PÅ ANDENPLADSEN 
I SPRINTTURNERING

 Tekst og foto: MD/autoMOTIV

Med en tredjeplads i klassen og en femteplads i generalklassementet bragte John Frederiksen  Herlufmagle/Roskilde og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, sig Pinselørdag i stilling på en samlet andenplads i årets Yokohamamesterskab Vest.

Det skete over seks omgange i rallysprint-turneringens anden runde ved Horsens på den såkaldte Yding Race Way, der havde en samlet distance på godt 24 kilometer nord for Yding.

- Bilen kørte lige som den skulle på den meget hurtige rallyprøve. Teamets servicehold kunne nøjes med at tørre støv af forruden, det blev ikke behov for at skrue på vores BMW M3 Compact, fortalte en glad og tilfreds John Frederiksen efterfølgende. - Efter at servicefolkene har fået trimmet bagakslens affjedring, er jeg blevet mere tryg og glad for bilen. Den er nu så god, at nogle konkurrenter har spurgt, om de kan købe den, tilføjede han med et smil.  

LÆNGERE FJEDERVANDRING 

Alligevel havde John Frederiksen og Thomas Holm Hansen et par spændende øjeblikke med nogle bratte nedbremsninger fra høj fart i topgear, så der er stadig lidt at trimme på den lynhurtige BMW.

- Vi skal have øget fjedervandringen på bagakslen, så vi får elimineret bagvognens tendens til at springe op eller bliver urolig ved kørsel i toppet terræn. Det vil give os endnu mere fart i bilen. Næste runde er Yokohamamesterskabet Øst i slutningen af måneden, men da er Team Hylllinge Racing forhindret, så teamets næste start bliver i Yokohamamesterskabet Vest i Ringkøbing den 24. juni, fortsatte John Frederiksen og løftede samtidigt sløret for en nyhed:

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen i deres rappe BMW M3 Compact på Yding Race Way pinselørdag. John Frederiksen og Thomas Holm Hansen er med en tredjeplads i klassen nu på en samlet andenplads i Yokohamamesterskabet Vest.

COMEBACK I DM-RALLY

- Thomas og jeg har besluttet, at vi i 2019 vil deltage i opgøret om Danmarksmesterskabet i rally. Vi har en optimal bil og et perfekt team, der fungerer som en lille familie. Men først koncentrerer vi os om Yokohamamesterskabet 2018.

I den samlede stilling fører Ib Kragh og Ditte Kammersgaard, Juelsminde/Kolding, i Citroën DS3 foran John Frederiksen og Thomas Holm Hansen i BMW M3 Compact, Jesper Quist og Carsten Rehmeier,  i BMW 325i Evo. Efter dem følger en trio af hurtige svenske fartpiloter: Joachim Grahn, Håkan Oddshammer og Mats Lundahl i henholdsvis Ford Focus WRC, Ford Fiesta R5 og Mats Lundahl, BMW M3.

I Yokohamamesterskabet Øst er Team Hyllinge Racing på en samlet femteplads efter Jørgen Hansen og Winnie Hansen, Fjenneslev/Brønshøj,  i Porsche 997 GT3, som igen er bedste danske hold efter den førnævnte svenske trio.

Yokohamamesterskabet tæller yderligere tre afdelinger i Øst og to i Vest og turneringen slutter med en finale i Fredericia den 20. oktober.