Ny sæson med Metal Rally
For niende år i træk afvikler DASU og Dansk Metal en sæson med Metal Rally på tekniske skoler.

 Bo Skovfoged

Et Metal Rally består af to elementer. Første del er en introduktion med særlig vægt på sikkerhed. Dette foregår typisk i skolens kantine eller lignende. Eleverne skriver sig på deltagerliste og har derved en såkaldt ”endagslicens” fra DASU, som sikrer den enkelte elev dækning ved eventuelle ménskader i forbindelse med deltagelse (det skal pointeres at der aldrig har været personskade i forbindelse med et Metal Rally).

Samtidig dækker DASUs ansvarsforsikring for skader på skolens inventar, hegn og lignende.

Det andet element er selve konkurrencen. På skolens parkeringsplads eller tilsvarende opstilles en lille klubrallyprøve som deltagerne gennemkører to gange. Deltagerne er delt i hold på to (kører og codriver). Køreren skal have kørekort, mens codriver ikke behøver.

Efter gennemkørslerne kåres vinderne, der uddeles pokaler, merchandise m.m.

Vinderne inviteres tillige til at deltage i den årlige Metal Rally-finale, hvor alle sæsonens vindere mødes og dyster om titlen som Metal Rally Danmarksmester.

Frem til denne sæson er afviklet mere end 80 sådanne events, og ca. 4.500 elever (og lærere!) har via Metal Rally stiftet bekendtskab med rallysporten.

De første tre events i 2018 finder sted på følgende skoler:

23. maj              Skjern Tekniske Skole
24. maj              Mercantec Hvidovre
 4. juni                CELF Nykøbing Falster

I efteråret planlægges besøg på skolerne i Nørresundby, Silkeborg, Odense, Hvidovre, Roskilde og Slagelse.

  

Foruden DASU og Dansk Metal støttes Metal Rally af Yokohama, Alka, Au2Parts, Motormagasinet og KS Tools.

 Ansvarlig for afviklingen er Henriette Juel Bruhn og medlemmer af Viking Auto Sport, i samarbejde med den lokale motorklub.