Rallybiler fra hele landet starter sæsonen med test ved Struer den 17. marts

Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) står lørdag den 17. marts som arrangør af et officielt testarrangement for hele den danske rallyelite. En uge før tilmeldingsfristen udløber er der meget der tyder på, at arrangementet bliver lidt af et tilløbsstykke.

Da SOMS sidst arrangerede rallytest for 2 år siden var der 25 biler tilmeldt, hvor af de fleste først blev tilmeldt lige op til arrangementet. Men allerede en uge før tilmeldingsfristen udløber til dette års rallytest er der tilmeldt 21 biler. Rallytesten er placeret to uger før første DM afdeling skal afvikles ved Horsens, så der er mange der vil have testet rallybilen af under realistiske forhold inden det gælder DM point.  

Og der bliver masse af fine biler at se i aktion. 2 hold Danmarks Mestre fra sidste år er allerede tilmeldt. De generelle DM guld vindere fra sidste år Ib Kragh, Juelsminde og 2. kører Freddy Pedersen, Kjellerup er tilmeldt i deres Citroen DS3 R5. Arrangørklubben SOMS fik sidste år et hold Danmarks Mestre i rally for første gang, da Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard vandt DM guld i klasse 4. Pilgaard og Bjerregaard er naturligvis også til start for at vise flaget på de lokale veje.

Selv om SOMS to gange tidligere har afviklet en rallytest forud for sæsonstarten, så er det denne gang en ny hastighedsprøve, deltagerne skal prøve kræfter med.

Dette års hastighedsprøve starter på Bastrupvej ved Asp og går via Tolsgårdvej til mål på prøven på Tingvej syd for Vejrumstad. En hastighedsprøve på ca. 4,7 km. Vi har mødt rigtig stor velvilje fra de lodsejere, der bor langs med hastighedsprøven. Når der køres hastighedsprøve med høj hastighed kan lodsejerne naturligvis ikke køre ud fra deres ejendomme, så de må vente til pausen eller efter arrangementet, hvis de skal hjemmefra på dagen.

Rallytesten afvikles så rallybilerne kan få afprøvet deres materiel under så realistiske forhold som muligt. Prøvestrækningen er afspærret for alt andet trafik og der tages tid for at deltagerne kan se om f.eks. ændringer i bilens opsætning kan forbedre tiderne.

Prøven er en meget krævende prøve og en del af den har tidligere været brugt til rallyprøve. Deltagerne bestemmer selv, hvor mange gange de vil gennemkøre rallyprøven i løbet af dagen. Erfaringerne  viser at de mest aktive sagtens kan nå at gennemkøre prøven op til 10 gange i løbet af dagen. Første start er kl. 10 mens arrangementer slutter midt på eftermiddagen. Der vil være en pause på en time mellem kl. 12 og 13.

Arrangementets stævnecentrum bliver ved Bjerrum Biler i Struer. Rundt om Bjerrum Biler har de forskellige rallyteams mulighed for at etablere deres servicepladser som midlertidige værksteder