2018-finale i traditionsrigt klubrally-løb.

Rutinerede rat-jonglører fra hele Jylland stævnede til Ejnar Hessel - Herregårdsløbet 2018. Motorsport Nordjylland (MNJ) afsluttede klubrally-sæsonen med himmerlændingenes traditionsrige arrangement, som har været afviklet uafbrudt gennem mere end 50 år.

- Mange klubrally-mandskaber ser frem til denne afrunding af årets sæson, oplyser løbsleder Henrik Ladefoged. – Her på kanten til efteråret/vinteren giver det deltagerne ekstra udfordringer omkring dækvalg og ideallinjer. Med udgangspunkt fra Erhvervsskolerne i Års blev startfeltet præsenteret for 5 prøvearealer, som hver blev gennemkørt 2 gange.

Det lokale Års-mandskab: Kim og Maike Naujokat Jensen (Peugeot 206) gik til makronerne, og vandt standardbils-klassen med klassede dæk.

- Klassede betegner et Yokohama-dæk, som alle i klassen kører med, forklarer Kim Naujokat Jensen. – I al beskedenhed var vi hurtigere end alle deltagerne i klassen for frie dæk. Ejnar Hessel - Herregårdsløbet 2018 var desuden en ekstra kolorit på DM for lærlinge, som blev afviklet på Erhvervsskolerne i Års, og mange tilskuere benyttede muligheden for at kikke på lærlinge-konkurrence og motorløb.

Rookierne: Kennet Larsen og Peter Bjørn Kristensen fra Års/Skivum i 850 kørte et flot løb i begynder-klassen, og scorede en tredjeplads.Volvo

I rallybil-klassen op til 1,6 liters motorvolumen kørte MNJ’erne: Christian André F.L. Christensen og Andreas Nielsen et fejlfrit løb i deres Peugeot 106, hvilket blev belønnet med en toer.


På næsten-hjemmebane scorede Niels og Inger Bjerre et topresultat og vandt samtidig den traditionsrige Herregårdspokal.

Johnni Bragenholdt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard er i fuld gang med testningen af deres Peugeot 206’er (foto: Allan Post Christiansen).

Niels og Inger Bjerre hygger sig med klubrally.

Kim og Maike Naujokat Jensen hjemkørte et frontresultat på hjemmebane.

En såkaldt fejl bane på en af prøverne gav ekstra strafsekunder til Johnni Bragenholdt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard (foto: Allan Post Christiansen).

Peugeot 106-parret var godt tilfredse med deres indsats i Ejner Hessel – Herregårdsløbet 2018.

Ejnar Hessel - Herregårdsløbet 2018 afsluttede en spændende sæson for Kim og Maike Naujokat Jensen.

Christian André F.L. Christensen og Andreas Nielsen gik til makronerne i deres Peugeot 106.

- I rallybilerne er der installeret sikkerhedsbur, fortsætter Kim Naujokat Jensen. – I samme klasse scorede klubkammeraterne: Johnni Bragenholdt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard en sjetteplads i deres nyerhvervede Peugeot 206. De fik ekstra strafsekunder ved en fejlkørt prøve.

Hurtigste MNJ-mandskab blev Niels og Inger Bjerre i Peugeot 306. De vandt klassede dæk-klassen for rallybiler over 1,6 liter, og blev nr. 4 generelt. Samtidig hjemkørte de den traditionsrige Herregårdspokal som bedste MNJ-team.

I debutant-klassen vandt Thomas Vigh Sørensen og Jacob Bjerregaard (Peugeot 206 GTI) foran Johnny Nielsen og Tom Møller, som udgik med motorproblemer i deres VW Golf 4. 

- Sædvanen tro betød det kølige efterårsvejr fugtigt og fedtet underlag på prøverne i Ejnar Hessel - Herregårdsløbet 2018, afslutter Kim Naujokat Jensen. - Kørerne kæmpede derfor lidt med manglende vejgreb og hjulspind om formiddagen. Til anden gennemkørsel af prøverne var asfalten tørret op i det flotte november-vejr, hvilket bevirkede noget hurtigere prøvetider i 2. runde.

MOTORSPORT NORDJYLLAND 

Hit Counter