JOHN FREDERIKSEN
SLUTTEDE I TOP 3

TRODS NYT UHELD

Tekst og foto: Dam 

Bedst som det gik, blev det skidt, før det blev bedre og endte godt for Team Hyllinge Racings John Frederiksen, Herlufmagle, og Thomas Holm Hansen, Hyllinge, ved årets sidste runde af Yokohamamesterskabet Øst i Nykøbing F.

De sluttede i deres BMW Compact M3 på en fjerdeplads i deres klasse, hvilket sikrede dem en samlet tredjeplads i Yokohamamesterskabet Øst. I forvejen havde de sikret sig den samlede andenplads i Yokohamamesterskabet Vest.

- Vi havde fokus på en Top 3-placering, og det lykkedes, selvom vi fik max-tid i dagens andet heat, fastslog John Frederiksen tilfreds efter den sidste og afgørende runde på Falster.

ANDET UHELD I TRÆK

Ved nedbremsning til et skarpt højresving blev venstre forhjul presset bagud, så bilen strandede på stedet. Heatet blev kortvarigt afbrudt, mens teamet fik bilen fjernet.

En hurtig undersøgelse afslørede et knækket led i venstre bærearm. Præcis det samme skete i FTZ Rallysprint i Roskilde den 22. september, hvor det endte med en fjerdeplads i klassen. 

Teamet gav ikke op, men udskiftede det knækkede led, og fuldførte dagens resterende heat i Nykøbing F., og sikrede dermed den samlede tredjeplads i Øst-turneringen.

HAVDE FOKUS PÅ TOP 3

Joachim Grahn, Sverige, var i sin Ford Focus WRC-bil så langt foran på point, at det i slutrunden handlede om fordelingen af de resterende placeringer Top 3.

- For os handlede det først og fremmest om at holde trit med Anders Karlsson i Ford Escort og Jørgen Hansen i Porsche 997 GT3, og det lykkedes på trods af uheldet i dagens andet heat, tilføjede John Frederiksen.

Da Jørgen Hansen ligesom Team Hyllinge Racing fik max-tid i et af dagens heat, stod pointopgøret reelt mellem Anders Karlsson og John Frederiksen, der sluttede kun fire point efter den svenske konkurrent. 

Joachim Grahn vandt med 60 point foran landsmanden Karlsson med 35 point efterfulgt af John Frederiksen og Jørgen Hansen med henholdsvis 31 og 29 point.

John Frederiksen og Thomas Holm Hansen strandede midt i et skarpt højresving, men fik trukket bilen væk og skaden udbedret, så de kunne fortsætte og dermed sikre sig den samlede tredjeplads i Øst-turneringen. John frederiksen og Thomas Holm Hansen var lutter smil efter at have sikret sig den samlede tredjeplads i Øst-turneringen.

SPRINGER SLUTOPGØRET OVER

Den 20. oktober køres sæsonfinale i Fredericia, hvor Team Hyllinge Racing Team sidste år sluttede som totalvinder. Imidlertid er John Frederiksen først hjem fra udlandet dagen efter, så Team Hyllinge Racing kommer derfor ikke til at forsvare i sejren sidste års slutopgør, der køres sideløbende med de to turneringer i øst og vest.

For Team Hyllinge Racing venter nu en vinterpause, der skal bruges til at løse problemet med de knækkede ledforbindelser i bærearmene på den potente BMW Compact M3.