Klasseinddelinger

 

Jeg er klar over, at jeg med dette indspark, placerer bagdelen i klaskehøjde, men nogen skal jo være budbringeren.

R3 klassen har i flere år lidt under at gruppe DK biler er bedre og hurtigere end R3 bilerne. I 2019 kom turen til R2 og nu kommer der en superbil der, med reglementet i hånden, er bedre og hurtigere end R5 bilerne.

Vi har i 2019 set at eminent dygtige kørere som Simon Vallentin og Rasmus Sørensen i international homologerede biler være chanceløse mod DK bilerne.

Jeg er på ingen måde modstander af nationalt homolegerede biler, DK og E, men det må aldrig være sådan at de er de internationalt homologerede overlegne.

Dette er bestemt ikke ment som kritik af de kørere der deltager i de pågældende biler, tværtimod er det motorsports venner som jeg sætter meget højt. Faktisk har jeg selv, i et enkelt løb, deltaget i en sådan bil. Jeg forstår udmærket at man bruger reglementet fuldt ud.

Det er derimod en kritik af tidligere rallyudvalg der har åbnet op for brug af biler der er væsentlig bedre end R bilerne.

Jeg mener at man bør ”tilbageføre” dette uvæsen af et teknisk reglement for gruppe DK eller, alternativt, flytte disse biler til klasse 10. 

Ole Frederiksen

Hit Counter