Danmarks Mesterskabet i bilorientering:

Forsvar af DM titel indledt med 2. plads

De forsvarende Danmarks Mestre, Børge Holm og Jørn Mørup, blev nr. 2 i årets første DM afdeling.

Lige som så mange andre sportsgrene er bilorientering også ramt af corona situationen. Det har haft den betydning, at deltagerne skulle helt hen i september før første afdeling om dette års Danmarks Mesterskab kunne afvikles. Samtidig er DM sæsonen skåret ned fra de planlagte 6 afdelinger til i år kun 4 afdelinger.


De forsvarende Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup er her på vej mod en 2. plads, da første afdeling om årets DM lørdag blev kørt ved Horsens. (Foto: Bjarne Andersen)

De forsvarende Danmarks Mestre Børge Holm og Jørn Mørup er her på vej mod en 2. plads, da første afdeling om årets DM lørdag blev kørt ved Horsens. (Foto: Bjarne Andersen)

Derfor skulle de forsvarende danske mestre Børge Holm, Thy Motor Sport og Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport være klar fra start da DM sæsonen lørdag blev indledt ved Horsens i et løb arrangeret af Aarhus Automobil Sport.

Holm og Mørup har vundet DM guldet de sidste 6 år i træk, men før den række var brødrene Harald og Jan Søndergaard fra Ikast mange dobbelte mestre. Det skulle da også vise sig, at det var de to mandskaber der kæmpede om sejren i mesterklassen. 

Begge mandskaber gennemførte ruten med 5 fejlkørsler og dermed 125 strafpoint på rutekontroller, men det blev dog Ikast mandskabet, der trak det længste strå, da de gennemkørte ruten med en tid, der var 16 minutter hurtigere og dermed 16 strafpoint bedre end Holm og Mørup. 

Sidste års sølvvindere Frederikssund mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen sluttede på løbets 3. plads 87 strafpoint efter Holm og Mørup.

Struer OMS havde et mandskab mere til start. Morten Jæger og Bent Mikkelsen blev nr. 5 i mesterklassen. Holdet var hurtigst gennem ruten, men med 10 fejlkørsler rakte det kun til en 5. plads.

De næste 2 DM afdelinger afvikles i oktober hhv. ved Roskilde og på Sydsjælland inden mesterskabet afsluttes i november ved Kjellerup.

Resultat

Aarhus Automobil Sport, lørdag den 5. september 2020. Bygholm Kursuscenter Løbet. Første afdeling om Danmarks Mesterskabet i bilorientering

Nr. 1

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

135 Strafpoint

Nr. 2

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

151 Strafpoint

Nr. 3

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

238 Strafpoint

Nr. 4

Poul Brøndum – Egon Brøndum, Randers

255 Strafpoint

Nr. 5

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

263 Strafpoint

 

Hit Counter